Sibiul se transformă pentru o zi în pistă de alergare

Peste 4000 de alergători vor fi prezenţi mâine, 26 mai, la linia de start din Piaţa Mare, la a 7-a ediţie a Maratonului Internațional Sibiu, și vor alerga la curse de maraton, semimaraton, cros, ştafetă, sau curse speciale pentru copii. Strângerea de fonduri pentru cele 26 de proiecte caritabile şi încurajarea mişcării sunt principalele obiective ale acţiunii.

Maratonul aduce împreună, alergători profesioniști și amatori, copii și adulți, ONG-uri, voluntari, instituţii şi companii locale, pentru a contribui la schimbarea comunității. Viceprimarul Răzvan Pop, naistul Radu Nechifor, Nicolle Stănese, Preotul Constantin Necula sunt câteva dintre persoanele cunoscute şi îndrăgite de sibieni care vor alerga pentru cauze nobile. Traseul maratonului va fi desfăşurat în Sibiu, Răşinari şi Poplaca.

562148_360384127356250_70875317_n

Startul se va da în Piaţa Mare din Sibiu, începând cu ora 08.30. Cursele dedicate copiilor vor avea loc între orele 17.00-18.00. Cu fiecare kilometru alergat, participanții sprijină proiecte în domenii care susțin sănătatea, educația, protecția animalelor și responsabilitatea socială.

Restricții de trafic pe durata desfășurării maratonului

Pentru ca evenimentul să se desfăşoare în condiţii optime, vor exista o serie de restricții de trafic în municipiul Sibiu şi localităţile Răşinari și Poplaca. Aici găsiţi intervalul orar şi străzile închise.

Cei peste 350 de voluntari, alături de echipaje ale Ambulanței și ale Poliției vor fi prezenți pe traseul Maratonului. Vor fi amenajate şi puncte de revitalizare, unde alergătorii se pot revigora cu apă sau fructe, iar la linia de Finish vor fi disponibile şi servicii de masaj.

Festivitatea de premiere va avea loc în Piaţa Mare, imediat după terminarea curselor dedicate copiilor. În acest an, atmosfera de sărbătoare de la maraton va dura trei zile și se va desfășura în cadrul activităților dedicate  „Pieţei Libere”! După competiţie, în 26 și 27 mai, între 19:00-22:30 vor avea loc două petreceri ale comunităţii.

Evenimentul are ca organizator principal Fundatia Comunitara Sibiu cu sprijinul partenerului principal tradițional Visma Software Romania.

Maria BUCIUTA

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s