Tu ai curajul să îți părăsești zona de confort?

Documentarul ,,Dincolo de zona de confort: Marina Abramovic în Brazilia”, regizat de Marco Del Fiol, este cel care închide seria celor trei filme propuse de Facultatea de Științe Socio-Umane, în cadrul serilor de film FSSU (SeFi). Primul film vizionat de studenți a fost ,,Un profil pentru doi”, iar al doilea a fost ,,Bun venit în Germania”.

sdr

Filmul care a rulat azi, 22 mai, este un documentar în care artista Marina Abramovic pleacă într-o călătorie în Brazilia, pentru a găsi calea spre liniște, dar și sensul vieții. Artista vizitează nenumărate locuri sălbatice din jungla amazoniană de pe țărmul Braziliei, dar și din alte orașe apropiate, și ia legătura cu mai multi vraci și conducători, unul mai neobișnuit decât celălalt.

Acest documentar este o combinație de road movie și thriller „spiritual” care te poartă într-o lume în care te poți vindeca de trecut, o lume în care să te regăsești.

„Mi s-a părut foarte interesant, îl văd ca pe o modalitate de a te descoperi pe tine însuți” şi „Subiectul filmului mi s-a părut foarte atractiv, însă mă așteptam să fie ceva mai structurat, pe mine nu m-a făcut să cred în ceea ce am văzut” sunt opinii ale studenților cu privire la tema filmului care a încheiat această serie.

„Ideea a fost de a organiza o activitate specifică specializărilor noastre, la nivel  de facultate. În acest semestru am organizat trei serii de film, la care studenții au fost invitați să participe. Ultimul film a fost un documentar, o imersiune spirituală în America de Sud. Este altfel, însă are frumusețea lui. O să analizăm să vedem dacă a fost pe placul studenților și cred că vom mai organiza”, a declarat prof. univ. dr. Ioana-Narcisa Crețu, unul dintre organizatori.

Facultatea de Științe Socio-Umane, cu ajutorul Librăriei Habitus și Este film Festival au organizat serile de film, la care au participat în medie 20 de studenți.

Andrada-Gabriela BOAR

 Georgiana Anca BERBESCU

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s