Noaptea Muzeelor – intrare liberă și distracție pentru toți

Muzeul Național ASTRA Sibiu pregătește un program plin de evenimente pentru Noaptea Muzeelor, care va avea loc sâmbătă, 19 mai. Printre altele, se numără demonstrații culinare, între orele 18-23, cântece și dansuri populare, între orele 18-19:30 – Școala de dans Ioan Macrea. Concertele celor de la DOMINO (ora 20) și VAMA (21.30) sunt cele mai așteptate momente.

Se vor organiza și ateliere de tras cu arcul, făurit săgeți, confecționat obiecte din piele, fierărie după metode folosite de soldații Imperiului Roman. De asemenea, vor fi și ateliere de monetărie, bijuterii, scriere antică și jocuri antice, între orele 18 și 21. Atelierele fac parte din programul Animă ASTRA.

,,An de an aducem la Muzeul ASTRA proiecte interactive prin care promovăm cultura pe plan național, dar și international. Noaptea Muzeelor este, practic, un eveniment prin care noi ne dorim să confirmăm drumul pe care am pornit și anume cel de a transforma Muzeul într-un pol al culturii și al multiculturalității. Va fi cea mai lungă noapte a culturii, dar noi suntem convinși că vizitatorii vor fi alături de noi. Aici cu siguranță nu doar că vor admira peisajul, dar vor și înțelege Muzeul ASTRA cu tot ce presupune acesta. “ , a declarat, într-un comunicat de presă, Ciprian Anghel Ștefan, managerul general al Muzeului ASTRA.

Noaptea-Muzeelor-750x530

Membri trupei DOMINO sunt primii care vor urca pe scena de pe lacul Muzeului în aer liber. Ei sunt cei care au reușit să aducă un plus de dimamism ultimelor trei ediții. DOMINO este o trupă sibiană de rock alternativ care reușește să readucă la viață folclorul românesc, combinând foarte bine țambalul cu tobele și chitara bas.

Cel mai așteptat concert al zilei va începe după ora 21, când pe scena muzeului va urca formația VAMA. Acesta este primul concert în Sibiu al trupei fondate de Tudor Chirilă și Eugen Caminschi după lansarea noului lor album.

Printre altele, se mai poate vizita și expoziția Comunitatea mea multiculturală, care cuprinde imagini din arhiva Muzeului ASTRA, prezentând comunități multietnice din Transilvania. Un ghid audio poate fi ascultat sau accesat prin conectarea telefonului propriu la un cod QR. Acţiunile Muzeului ASTRA sunt posibile cu finanţarea Consiliului Judeţean Sibiu.

Program alte muzee

În centrul istoric al Sibiului, la Muzeul de Etnografie Universală Franz Binder, Casa Hermes, Piața Mică, între orele 18.00 – 00.30 vizitatorii pot urmări expoziția Daruri din Epoca de Aur și expoziția TRANS/FORM.

32968621_1888873381144259_1525449165222445056_nTot în Piața Mică, la Muzeul de Etnografie Săsească Emil Sigerus, Casa Artelor, publicul are acces la expoziția „Crucea, de la comunitate la comuniune. 100 de cruci la 100 de ani.

Muzeul Național Brukenthal deschide Muzeul de Istorie Casa Altemberger, unde a fost actualizată expoziția „Bresle sibiene”, și Muzeul de Artă Contemporană. Iar vineri, 18 mai, cu ocazia Zilei Muzeelor, la Palatul Brukenthal publicul vizitator va avea acces gratuit la toate sediile muzeului, în intervalul orar 9:00 – 17:00.

 

Indiferent că ești elev, student, turist, bunic sau pur și simplu o persoană cu puțin timp liber, Noaptea Muzeelor îți dă ocazia să vizitezi unele dintre cele mai frumoase muzee și să te bucuri de tot ce au ele de oferit, fără să fie nevoie să scoți din buzunar bani pentru biletele de intrare.

Maria BUCIUTA

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s