Armată şi aeromodelism. Povestea unui cadet pasionat de produse inovative

_DSC5719
Foto: Petrica Maxim

Majoritatea oamenilor consideră că aeromodelismul este mai mult o joacă și nu își dau seama de complexitatea acestei pasiuni. În spatele ei se ascunde multă muncă, documentare și încercări. Întotdeauna este simplu să privești din exterior, dar, intrând în profunzimea acestor lucruri, constați că e nevoie de multă concentrare pentru a înțelege complexitatea mecanismelor. Acest lucru l-am aflat de la Răzvan Parfenov, student în anul I la Academia Forţelor Terestre ,,Nicolae Bălcescu” din Sibiu.
La doar 19 ani, tânărul promite multe în acest domeniu de care este pasionat încă de la grădiniţă. ,,Această pasiune a început pe când aveam doar 6 ani, dar fiind prea mic a prins contur abia spre sfârșitul clasei IX-a. A fost nevoie de foarte mult timp pentru documentare și pentru a înțelege exact cum funcționează fiecare lucru în parte. După ce mi-am format o bază de cunoștințe, am ales un model simplu și am încercat să creez o nouă structură, iar cu ajutorul unui coleg am reușit să realizez ceva inovativ ”, povesteşte cadetul.
Din momentul în care a devenit student al Academiei Forţelor Terestre, Răzvan a dorit să îşi pună în aplicare ideile şi să evolueze, iar pentru asta a cerut ajutorul şi îndrumarea unui profesor.
,,Despre Răzvan pot spune că este un cadet pasionat de partea ştiinţifică. Încă de la început a aflat că mă ocup de partea de robotică, m-a căutat şi a vrut să lucreze cu mine. Are o pasiune pentru produsele inovative si de aceea am reuşit să creăm un prototip funcţional, de tip comutativ între avion, elicopter si dronă. Ca proiect ulterior intenţionăm să lucrăm la noi modele de roboţi militari ce vor putea fi folosiţi în zonele de război.” , a declarat conf.univ.dr.ing. Silviu Mihai Petrişor, profesorul îndrumător al tânărului student.

_DSC5720
Foto: Petrica Maxim

Anul acesta Răzvan a marcat o premieră, şi anume prima participare la un eveniment de specialitate din domeniu. Este vorba despre cea de-a doua ediţie a Salonului Național cu Participare Internaţională a Inovării și Cercetării Științifice Studențești-Cadet INOVA’17 la care a fost prezent ca invitat. O dată cu participarea au apărut şi felicitările, reprezentanţii Malaieziei, dar şi ai AFT fiind impresionaţi de performanţa reuşită încă din primul an de studiu.
Deşi acesta a fost primul eveniment de specialitate la care a fost prezent, Răzvan nu se opreşte aici. Pe viitor plănuiește să participe la cât mai multe concursuri, să refacă și, bineînțeles, să creeze noi modele.
Pe lângă aeromodelism Răzvan mai are o pasiune, cea pentru uniforma militară. Familia a fost cea care l-a ghidat pe acest drum, mai ales verişoara sa. Astfel, a urmat Colegiul Militar „Stefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc , iar mai apoi a ales să continuie pe acelaşi drum, alegând Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu”. “ Nu m-aș vedea făcând altceva. Sfatul meu pentru cei ce aleg să urmeze o carieră militară este să vină înarmaţi cu multă voinţă şi pasiune ” , conchide Răzvan.

Raluca Petrescu

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s