Unde mergem în vacanţă? 5 evenimente în apropierea Sibiului

A rămas mai puţin de o lună până la vacanţa de vară iar printre studenţi nerăbdarea devine din ce în ce mai mare. Gata cu orele de curs, gata cu examenele, gata cu stresul, vine vara! Însă ce o să facem în vacanţa de vară?  Unde mergem? Ce vizităm? În cazul în care nu aveţi idei, am pregătit o listă cu posibile destinaţi low bugget, în apropierea Sibiului, în care puteţi să vă distraţi ca la 20 de ani, fără griji şi fără bani.

IMG_6824Foto credit: Dorin Bonta

  1. FITS

Pentru pasionaţii de frumos şi de artă teatrală, Sibiul este alegerea potrivită. Între 9-18 iunie, are loc ce-a de-a 24-a ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru Sibiu. Este un eveniment de mare amploare şi totodată de mare succes, unde pe lângă spectacolele stradale de teatru care sunt gratuite, aveţi ocazia să întâlniţi oameni minunaţi, care iubesc teatrul. Spectacolele au loc în tot oraşul, de la Teatrul Radu Stanca, la primărie, la Facultatea de Litere şi Arte, la Piaţa Mică sau Piaţa Mare, aşa că pe lângă vizionarea spectacolelor, vizitaţi şi oraşul.  Pentru mai multe detalii puteţi accesa site-ul oficial al festivalului.

  1. Airfield Festival

Datorită faptului că propune cel mai diversificat meniu muzical din România, de la jazz, funk, la techno sau rock, festivalul Airfield este o oportunitate bună pentru cei ce vor să asculte muzică de cea mai bună calitate. Perioada desfăşurării este 29 iunie-3 iulie şi are loc pe aerodromul Măgura din Cisnădie. Un abonament costă 109 lei. Mai multe informaţii găsiţi aici.

  1. Murmur Festival

În perioada 28-30 iulie, Cetatea Făgăraşului devine locul de întâlnire al celor pasionaţi de muzică electronică şi de tradiţionalul românesc. Localnicii vor putea să îşi prezinte arta lor tradiţională, într-un decor axat în jurul tematicii de autenticitate modernă. Locaţia este una neobişnuită şi încărcată de istorie, tradiţie şi mituri, fiind una din cele mai mari fortăreţe ale Europei. Un bilet costă între 70 şi 89 de lei.  Puteţi accesa pagina oficială a festivalului.

  1. Târgul de fete de pe Muntele Găina

Fetelor, în cazul în care doriţi să vă puneţi pirostriile în viitorul apropiat, târgul de fete este o ocazie de neratat. În fiecare an, în cea mai apropiată duminică de 20 iulie, ziua Sfântului Ilie, muntele Găina se umple de oameni. În trecut, această sărbătoare era un prilej pentru locuitorii din  Munţii Apuseni pentru a face schimb de produse şi bunuri, iar pentru tinerele fete era o ocazie de întâlni un posibil viitor soţ. Acum târgul are un program diversificat pentru toate gusturile şi toate vârstele, de la expoziţii populare, la spectacole folclorice, la discotecă în aer liber şi spectacol de artificii.

  1. Street FOOD Festival Cluj

Pentru gurmanzii şi iubitorii preparatelor culinare de calitate, Clujul organizează un festival culinar în perioada 6-9 iulie. Pe lângă truck-urile cu mâncare apetisantă pregătită de cei mai iscusiţi chefi din ţară şi din afară, festivalul aduce şi concerte live de jazz şi blues, workshopuri culinare şi chiar cinema în aer liber. Mai multe detalii găsiţi pe site.

Indiferent de locul unde alegeţi să mergeţi în această vară, indifferent de vreme sau de buget, nu trebuie să vă lipsească buna dispoziţie şi voia bună.

Cătălina Dragomir

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s