Profil de student Erasmus la Sibiu

Omnia Osama, o tânără egipteancă de 23 de ani, face parte din grupul celor patru studenţi Erasmus, veniţi, la Sibiu, să studieze Jurnalismul. Pentru studenții europeni, Omnia este o prezență diferită care combină notele exotice ale trăsăturilor ei, cu misterul femeilor arabe. Portul hijabului îi scoate în evidență privirea albastră și pătrunzătoare. Omnia are un zâmbet cald și pare puţin timidă. Limba engleză e încă o barieră de comunicare pentru ea, însă, cu toate acestea, a acceptat să ne împărtăşească din experienţa ei de student Erasmus în România.

„Studierea în străinătate este o alegere bună pentru cei care caută o educație mai bună.”

 

Omnia nu a ales România doar pentru că a primit o bursă Erasmus, ci și pentru că a fost şi singura opțiune atunci când a trebuit să decidă. Tânăra ne povestește că s-a bucurat foarte mult când a aflat că este vorba despre ţara noastră. Pentru ea studierea în străinătate reprezintă cea mai bună alegere, mai ales pentru cei care doresc o educaţie de calitate. De aceea, spune Omnia: “Universitatea Lucian Blaga din Sibiu a fost într-adevăr o experienţă bună. A fost şansa de a experimenta un stil de educaţie diferit. Profesorii  mi-au fost de ajutor şi colegii mei au fost foarte prietenoşi”

Rehejeh Fawzia, o tânără cu dublă origine, română și siriană, studentă în anul I la Comunicare şi Relaţii Publice, o descrie pe Omnia ca fiind o persoană activă , sociabilă, pozitivă și cu o oarecare timiditate.  Omnia a reușit să se integreze foarte repede printre ceilalți studenți de la Sibiu: „Am o mulţime de prieteni din alte ţări  pe  care i-am cunoscut prin programul  Erasmus”, ne-a mărturisit Omnia.

În România există mai multă libertate decât în Egipt.”

Omnia vede studiul în România ca pe o şansă unică prin care poate să ia contact cu civilizaţia şi cultura  noastră: „Există multe diferențe între România și Egipt, în tradiții și obiceiuri, cred că în România există mai multă libertate decât în Egipt”.

Pe timpul şederii acesteia în Sibiu a avut ocazia să studieze şi limba română, întrebată fiind  cum i se pare aceasta  Omnia a răspuns zâmbind: „Foarte drăguţă, am învăţat şi câteva  cuvinte cum ar fi  „mulţumesc” dar este dificilă”.

Studentei din Egipt îi plac foarte mult şi  preparatele româneşti din care nu a ezitat să guste, spre exemplu sarmalele, dar nu din carne de porc spune ea,  deoarece în religia ei este interzis acest tip de carne.

În timpul liber Omniei îi place să citească , printre cărţile ei preferate se numără  ”Hebta”, de Mohamed Sadek  şi  ”Al-Feel al-Azraq”, de Ahmed Mourad, iar o altă pasiune de a ei este înotul. Visul Omniei este să devină jurnalistă şi să lucreze la un ziar cunoscut.

Cosmina Burtila

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s