Sesiune? „Potoliţi-vă că nu e chiar aşa!”

În mai puțin de două săptămâni începe sesiunea de examene pentru studenti și, pe zi ce trece, cantitatea de materiale pentru învățat crește. De la cursuri și cărți de 600-700 de pagini numai pentru un examen, la proiecte și prezentării de 10 pagini, cantitatea de materiale de studiat diferă de la facultate la facultate. În funcție de facultatea și specializarea pe care o rumează, cantitatea de cursuri variază. Dacă cei mai norocoși pot să treacă cu ușurință de examene și să își asigure note mari numai cu proiecte și prezentări, cei mai „ghinioniști” au mii de pagini de învățat pentru care trebuie să piardă multe nopți și asta numai dacă vor să promoveze examenele și să rămână integraliști.

Studenţii de la Drept şi Medicină, cei mai încărcaţi

WhatsApp Image 2017-05-25 at 16.59.12

Fără îndoială, năpăstuiţii sesiunii sunt cei de la Drept și Medicină. Cătălina, studentă la Medicină Veterinară, anul întâi, are de învățat o cantitate foarte mare de cursuri pentru a trece cu bine de sesiunea ce urmează. Pentru examenul de Anatomie, are 500 de pagini de studiat, pentru cel de Chimie are 14 cursuri, a câte 70-80 de slide-uri pentru cel de Nutriție are tot 14 cursuri, a câte 40-50 de slide-uri iar pentru examenul de Histologie are nu mai puțin de 650 de pagini. La fel de mult are și Crina, studentă în anul 2 la Medicină. La cursul de Imunologie are 400 de pagini de studiat, la cel de Histologie are 300 de pagini iar la fiziologie are 200 de pagini.

Ștefania, studentă în anul I la Psihologie, are 450 de slide-uri numai pentru cursul de Neuropsihologie și 500 de pagini pentru cel de Psihologie Socială. Concurând cu ele, Ștefan Adrian, student la Facultatea de Biotehnologii are de învățat cursuri și cărți de câte 700 de pagini, dar mărturisește că se asteaptă la note mari, având în vedere că semestrul trecut, a reușit să promoveze examenele cu note de 8. Elena, studentă la Relații Internaționale și Studii Europene, are nu mai puțin de 15 subiecte, fiecare a câte 7-10 pagini, cărți de 300 de pagini și asta numai pentru un examen, plus proiecte și prezentări pe care le-a făcut pe parcursul semestrului.

Aceștia sunt studenții care pierd nopțile învățând, cei care trăiesc în sesiune cu cafea și băuturi energizante și cei care așteaptă vacanța ca pe o gură de aer proaspăt.

La Jurnalism şi Comunicare, sesiunea e ca-n basme

WhatsApp Image 2017-05-25 at 16.46.42

La polul opus, se află studenții de la Resurse Umane, Jurnalism, Comunicare și Relații Publice. Camelia, studentă la Facultatea de Resurse Umane nu se poate plange, cursurile ei au în jur de 80-100 de pagini. Cu toate acestea, recunoaște că s-ar putea implica mai mult în procesul de învățare. David, student la Jurnalism, se află printre cei mai norocoși studenți. Pentru majoritatea examenelor are de pregătit proiecte, prezentări și articole, iar cel mai mare curs are mai puțin de 70 de pagini. El consideră că la această specializare, accentul se pune mai mult pe partea practică şi că „noi nu învăţăm informaţia, ci o producem şi o transmitem”.

Ei sunt norocoșii care pot să petreacă aproape noapte de noapte, cei care își permit luxul să doarmă până dimineața târziu și pentru care sesiunea nu constituie o mare bătaie de cap.

Indiferent de cantitatea de cursuri pe care o au de studiat, studenții sunt încrezători, sunt destul de pregătiți în momentul de față și sunt siguri că nu vor avea restanțe, cel puțin nu foarte multe și abia așteaptă să vină vara.

Cătălina Dragomir

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s