Studenți de la Inginerie, clasați la etapa internațională din Franța

O echipă de studenți sibieni a câștigat locul I la concursul național de RobotX, desfășurat, astăzi, la Facultatea de Inginerie din Sibiu. Sub numele CyberTech, cei șase tineri, viitori ingineri, au proiectat doi roboți, care au reușit să execute cu brio toate sarcinile. Tema concursului din acest an a fost „Moon Village”, iar roboții aflați pe o machetă, trebuiau să cucerească „Luna”, cu misiunea de a colecta minereurile de titan din solul lunar și modulele lunare trimise de pe Pământ, cu ajutorul rachetelor. La final, roboții urmau să lanseze o rachetă în spațiu pentru a pregăti zborurile ce vor pleca spre Marte.

„Am lucrat în echipă, cei care se ocupă de partea mecanică și cel de la software. A durat aproximativ aproape două luni, cam la fiecare an se ia aproape de la zero fiind altă temă, dar pe partea de software se poate refolosi în mare parte și la partea software nu durează așa mult”,  ne-a spus Matei Alexandru, unul dintre câștigătorii primului loc.

Pe locurile II și III s-au clasat o echipă din Sibiu (PowerBot), tot de la Inginerie și una de la Politehnica din București (LegoManiacs).

Premiul celor trei echipe a constat în clasarea la etapa internațională, unde vor reprezenta România la Concursul European de Robotică „Eurobot”, ce va avea loc în perioada 24-28 mai, în  La Roche-sur-Yon, Franța.

Spre deosebire de anul trecut, când au fost mai mulți concurenți, anul acesta doar cinci echipe s-au înscris în competiție, dintre care doar trei s-au prezentat, ne-a explicat Matei Alexandru. Concursul a fost arbitrat de studenți experimentați în robotică.

Prodecanul Facultății de Inginerie, Maria Vințan și-a exprimat bucuria de a fi gazdă a evenimentului și a subliniat că acesta are o frumoasă și rodnică tradiție, acumulată de-a lungul unor ani buni de muncă.

„În curând o să ne putem achiziționa roboți pe post de asistenți personali sau de companioni, care să ne ajute în activitățile cotidiene și să ne facă viața mai simplă. Vă doresc mult succes tuturor, iar celor veniți din alte centre universitare, le recomand și o vizită a câtorva obiective turistice din bătrânul și grozavul nostru oraș” a mai adăugat prodecanul Facultății de Inginerie.

Magdalena Glaje

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s