La Sibiu, elevi și studenți transformă deșeurile în artă

Un concurs inedit de reciclare creativă a pus imaginația tinerilor, din mai multe orașe, la treabă. Sub titlul „Deșeurile pot fi și artă”, la competiția desfășurată, astăzi, la Facultatea de Medicină, elevii și studenții participanți au prezentat 65 de exponate. Cele mai creative au fost recompensate cu premii generoase în bani.

„Este un proiect al universității care deja a devenit tradiție, vreau să mulțumesc colegilor de la Facultatea de Științe Agricole, Industrie Alimentară și Protecția Mediului, pentru acest eveniment deosebit, vreau să vă mulțumesc vouă elevilor și profesorilor voștri pentru că participând la astfel de concursuri reușim în primul rând să vă stimulăm și să vă menținem creativitatea; să știți că pentru ce înseamnă viitorul vostru profesional, creativitatea va fi instrumentul de succes” a subliniat prof. univ. dr.  Livia Ilie, prorector al ULBS.

O masă de make-up din carton reciclat – premiul I

Trei fete au lucrat în echipă și au confecționat un obiect de mobilier destinat produselor cosmetice. Ioana Barac, Alexandra Nagy și Mădălina Similie de la Facultatea de Științe Agricole, Industrie Alimentară și Protecția Mediului, au primit premiul cel mai râvnit, în valoare de 800 de lei.

„ Nu mă așteptam a fost o surpriză plăcută pentru noi, datorită muncii noastre am fost și răsplătiți, au fost și alte exponate la fel de bune, dar nu ne așteptam. Masa de make-up  este cofecționată manual din cartoane și o găleată pe post de scaun, oglindă reciclată, bineînțeles și diferite decorațiuni sunt confecționate manual și am lucrat singure timp de o săptămână. Prima dată am început cu confecționarea biroului care este din carton, am început cu structura și am încercat să îi dăm o stabilitate foarte bună, rezistând până la 50 de kilograme probat” Alexandra studentă la Facultatea de Științe Agricole, Industrie Alimentară și Protecția Mediului

Locul II, în valoare de 700 de lei, a fost ocupat de elevii: Ovidiu Vaida, Alexia Ștefan, Dragoș Petri, din clasa a VIII-a a Liceului Teoretic Dumbrăveni. Ei au realizat o cascadă decorativă de reciclare a apei.

„Cascada este făcută din mai multe butoaie și găleți, punem apă în bidon și apa curge în fiecare recipient și cu ajutorul pedalei și a acestui circuit luăm apa de jos și o punem din nou în bidon, am avut nevoie de foarte mult lemn, dar și bidoane, a durat două săptămâni și am lucrat 48 de ore în total”  Ovidiu

Laura Ungureanu, Andreea Bucur, Cristina Ciocotea, Karina Stănicescu, din clasa XI a Colegiului Energetic Râmnicu Vâlcea, au reușit să obțină ultimul loc, recompensat cu 400 de lei, realizând un obiect foarte util de mobilier.

„Canapeaua este făcută din tuburi de carton care sunt reciclabile, acestea sunt tocate și prelucrate din nou, din acestea se pot confecționa mai multe obiecte de mobilier, cum ar fi dulapuri, mese, scaune. Canapeaua este vopsită cu o vopsea pe bază de apă, ca să fie cât mai eco, pernele sunt din fân”, ne-a descris Andreea munca echipei ei.

Alți 10 tineri au primit mențiuni în valoare de 100 lei fiecare. Organizat de Facultatea de Științe Agricole, Industrie Alimentară și Protecția Mediului, a șasea ediție a concursului „Deșeurile pot fi și artă” a reunit 200 de participanți, din diferite licee din țară și universitatea sibiană „Lucian Blaga”.

„Elevii s-au descurcat excelent în elaborarea acestor obiecte din deșeuri, după cum puteți observa au costruit o moară de vânt electrică, am și elevi de clasa a VI-a, care au construit din cartoane, le-au pictat și le-au decorat și au construit o căsuță, iar elevii clasei a VIII-a au făcut o căsuță de pinguini. Am participat și anul trecut cu elevii clasei a X-a, și au obținut o mențiune” a menționat, Larisa Stoica, cadru didactic al Colegiului Tehnic „August Treboniu Laurian”, Agnita.

Magdalena Glaje

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s