Rocky Horror Show, primul musical jucat la Sibiu

16251307_1283653791680155_684774503_o

Spectacolul care îmbină teatrul și muzica cu dansul scandalos, Musicalul Rocky Horror Show va fi pus în scenă  pentru prima oară la Sibiu, în avanpremieră astăzi, 22 ianuarie, de la ora 19, la Oldies Pub.  Spectacolul va fi jucat de tinerii actori ai Universității „Lucian Blaga” din Sibiu, anii III-licență și I-II-master și de doi dintre artiștii Teatrului Național „Radu Stanca. Biletele se pot procura online de pe http://www.eventim.ro sau se pot cumpăra, înainte de spectacol, de la Oldies Pub.

Scris de Richard O’Brien în 1970 și regizat la Sibiu de Cosmin Chivu,  spectacolul îmbină teatrul și muzica cu dansul scandalos, cu decorul și costumele excentrice, solicitând la maxim actorii. Povestea, un science fiction umorist, plasează cuplul proaspăt logodit în pustiu, în mijlocul unei furtuni, situație cauzată de o „pană la roata de pe față”. Pentru ajutor ajung într-un castel nu prea obișnuit, unde cei doi întâmpină situații pe care nu le vor uita curând.

Pentru distribuție, experiența musicalului este diferită față de obișnuitele reprezentații de teatru. “Unul dintre atuurile acestui spectacol constă în faptul că toți sunt tineri, dar toți au experiențe diferite în actorie. Acest spectacol a reușit să-i aducă împreună și fiecare prin talentul lui să creeze momente frumoase. În școală ei învată să se joace, să danseze, să cânte cu vocea și la un intrument, dar acest spectacol le cere să le facă pe toate în același timp. Este mai solicitant pentru ei, însă, cu atât mai mare este satisfacția lor”, a precizat Eliza Ceprăzaru, asistent manager proiect.

16244941_1283654148346786_90737539_o

Teatru într-un spațiu neconvențional

Alegerea spațiului nu este deloc întâmplătoare. Fiind o reprezentație interactivă cu publicul, musicalul este plasat pe scena pub-ului sibian Oldies, a cărui ambianță este primitoare și energizantă. Publicul este invitat să cânte, să aplaude și să se „îngrozească” împreună cu personajele, de cele întâmplate în castel. Sibiul se poate bucura acum, prin intermediul Rocky Horror Show, de o nouă formă de teatru, de un aer mai tânăr.

Tot Eliza Ceprăzaru împărtășește și bucuria organizatorilor care se arată încântați de noua lor experiență:  „Credem că spectacolul va avea mare success în viitor, odată pentru că e ceva diferit, cum nu a mai văzut Sibiul și s-a văzut foarte puțin România. Numai festivalul mai aduce spectacole de genul acesta, dar o dată pe an. Este un spectacol care se joacă într-un spațiu neconvențional, care aduce și el propriul lui ambient, diferit și frumos. Dar mai important este că este un spectacol de energie, un spectacol cu mesaj. Un mesaj frumos, care încurajează la libertate, la cunoșterea și acceptarea de sine”.

În distribuție Denisa Pintiuță, Denisa Lupu. Iustinian Turcu, Alin Turcu, Marian Bureață, Gabriela Pîrlițeanu, Oana Marin, Ali Deac, Vlad Jinga, Ștefan Tunsoiu, Raj-Udrea Alexandru și Vladimir Petre.

Roxana DRĂGHICI

Sandra POPIMOISE

Foto: TNRS Dragoş Dumitru

 

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s