Dragoș Pătraru vine la Sibiu la invitația studenților de la Jurnalism

dragos-patraru-starea-natiei-8169_37779800

Jurnalistul și omul de televiziune Dragoș Pătraru se va întâlni cu studenții Universității „Lucian Blaga”, de azi într-o săptămână, adică vineri, 18 nov. Tot în aceeași zi va lansa cartea „Starea Nației”, o culegere de texte din emisiuni, la care se adaugă 30 de texte noi, semnate împreună cu Mihai Radu.

Tinerii de la mai multe facultăți și specializări vor fi provocați la o discuție pe teme legate de conjuncția dintre presă și politică, în Aula Magna „Avram Iancu” a Facultății de Litere și Arte, începând cu ora 11.

De la ora 17, publicul sibian este așteptat în Sala Eiffel a hotelului Continental Forum, unde Dragoș Pătraru își va lansa volumul „Starea Nației”,  ce poartă titlul show-ului pe care îl realizează, acum, la Digi 24.

„Politică fără delicateţuri”, „Școala te scapă de facultate”, „Democraţia pe înţelesul nostru” și „Daţi-ne și nouă niște bani furaţi ! ” sunt doar câteva dintre textile cuprinse în volumul de informare, educare și divertisment. Dragoș Pătraru își propune combatere astereotipurilor de orice fel și încurajarea spiritului critic, inclusive prin caricaturile schiţate de Octav Mardale.

„Împreună cu studenții de la Jurnalism, anul III, ne-am gândit să aducem câte o personalitate media, pentru dezbateri pe teme de actualitate. Am început cu Mădălina Pușcalău, pe când era jurnalistă; ea și-a lansat cartea În fruntarea finală, tot în fața studenților sibieni. De ce continuăm cu Dragoș Pătraru? Pentru că este unul dintre oamenii de televiziune care reușește să-și păstreze autonomia editorială. Pentru că abordează, cu un alt fel de umor, realitățile autohtoneși, nu în ultimul rând, pentru că a fost extrem de deschis ideii de a veni în fața studenților”, spune Minodora Sălcudean, organizatorul celor două evenimente.

Evenimentele sunt organizate cu sprijinul sponsorilor Brantner şi Continental Forum Sibiu şi al partenerulului stategic Tribuna. Parteneri media: Turnul Sfatului, Sibiu 100% şi Sibiul Universitar.

Laura Denisia Matei

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s