Bursa locurilor de muncă, la Sibiu: Sute de joburi atractive pentru tineri

Sute de elevi și studenți dornici să-și găsească un loc de muncă, mai ales în perioada verii, au trecut astăzi pragul “Bursei locurilor de muncă pentru tineri”, la Facultatea de Inginerie din Sibiu. În jur de 30 de angajatori le-au prezentat oferte de locuri de muncă şi cerinţele pe care trebuie să le îndeplinească, dacă vor fi angajați.

2

Peste 700 de joburi

Ediția de anul acesta a “Bursei locurilor de muncă pentru tineri” a venit cu peste 700 de joburi, dintre care 450 pentru tinerii cu studii medii. „Organizăm anual astfel de târguri pentru a veni în sprijinul abslovenților, dar nu numai a acestora, ci și a studenților sau a elevilor. Ne dorim să contribuim tot mai mult la creșterea gradului de ocupare a locurilor de muncă din județul Sibiu și să–i ajutăm pe tinerii care sunt în căutarea unui loc de muncă. La această ediție a târgului participă 30 de angajatori, iar oferta acestora este destul de variată. Sunt disponibile peste 700 de locuri de muncă, dintre care 450 sunt destinate tinerilor cu studii medii”, ne-a spus Dana Radu, purtătorul de cuvânt al AJOFM Sibiu.

Angajatorii au venit cu diverse oferte pentru cei care sunt în căutarea unui loc de muncă, dar caută și studenți care să lucreze part-time.

„Avem o gamă mai largă de locuri de muncă ingineri, programatori, electroniști, montatori, controlori de calitate dar și posturi pentru cei necalificați. Cerințele pe care trebuie să le îndeplinească cei care doreșc un loc de muncă sunt diferite în funcție de postul pentru care aplică și specificul acestuia. Noi căutăm în special tineri cu experiență în domeniu dar avem și joburi part-time pentru studenți, în special căutăm tineri care au o bază de cunoștințe dobândite în primii ani de facultate pe care noi putem să le dezvoltăm în cadrul companiei”, ne-a mărturisit  Ada Toma, Senior Recruiter, Marquardt.

3

”Nu sunt locuri de muncă pentru studenți de la toate specializările”

Tinerii participanți la eveniment s-au arătat interesați de ofertele angajatorilor. „Personal sunt foarte mulțumit de ofertele pentru locurile de muncă, chiar o să îmi depun câteva CV-uri, sper să fie cu noroc” ne-a declarat Răzvan, sudent la Inginerie.

Însă, am întâlnit și studenți care erau nemulțumiți de joburile oferite de reprezentanții firmelor participante. „Ced că evenimentul este bine organizat însă din păcate nu sunt locuri de muncă pentru studenți de la toate specializările. Acestea sunt potrivite în general pentru viitorii studenți ingineri” ne-a mărturisit Sandra, studentă la Jurnalism.

Evenimentul este organziat de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Sibiu, în parteneriat cu Universitatea “Lucian Blaga”.

Loredana MUNTOIU

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s