„Gaudeamus” pentru o nouă generaţie de jurnalişti şi specialişti în comunicare

A venit momentul să spună „la reveredere” anilor de facultate şi totodată „bun venit” unei noi etape care este pe cale să înceapă pentru ei. Astăzi, 23 mai, la Sala Thalia, tinerii absolvenţi ai specializărilor Jurnalism, Comunicare şi Relaţii Publice, de la Universitatea Lucian Blaga din Sibiu, au avut cursul festiv. Alături de cei aproximativ 50 de viitori absolvenți ai promoţiei 2013-2016, în sală, s-au aflat părinți, bunici, frați, surori, prieteni și, nu în ultimul rând, profesori, care au venit să participe la acest moment emoționant. 

13288109_1185155054840053_2102687120_o

Iubiți-l pe Dumnezeu și faceți ce vreți!”

Chiar dacă unii, poate, nu se gândesc la o carieră în domeniul comunicării sau al mass-media, iar drumul vieții îi va purta prin alte țări, cu siguranță își vor aminti de cursurile la care au întârziat, de examenele pe care le-au picat ori, dimpotrivă, le-au luat „cu brio”, de colegii care le-au fost alături trei ani și la facultate, şi la distracţii, dar și de profesorii care i-au pus cu „burta” pe carte.

Pe scena Sălii Thalia au urcat, pentru a ține discursuri, câțiva dintre profesorii care le-au fost alături în cei trei ani petrecuți în facultate. Fiecare a dorit să le transmită un scurt mesaj care să îi motiveze în viitor pe tinerii absolvenţi. Prezent la ceremonie, a fost şi unul dintre cei mai îndrăgiţi dascăli, prof. univ. dr.  Ion Dur, care de anul acesta s-a pensionat

„Am fost împreună doar 2 ani de zile, cel de-al treilea an, nu a fost să fie, vorba aceea… Cele mai multe dintre sfaturi vi le-am dat la cursuri, la seminarii şi ceea ce le-am spus atunci, le spun şi acum, să mă urmeze pe mine dacă vor, să calce pe urmele sau în urmele mele, dacă vor. Vă doresc să aveţi o carieră frumoasă în viaţa voastră, să vă dea Dumnezeu numai bucurii şi să nu cunoaşteţi suferinţa, să fiţi singuri, dar în acelaşi timp şi cu alţii. Iubiți-l pe Dumnezeu și faceți ce vreți!” le-a spus profesorul Dur studenților.

În cadrul festivității, studenţii din anul III, au predat cheia clasei colegilor mai mici, din anul II și le-au urat succes în ultimul an, dar și în cariera pe care o vor alege.

13275064_1185154998173392_238934222_o

“We are the champions”

Şefii de promoţie ai ambelor specializări au ţinut să ne transmită câteva gânduri. Alexandra Drăguţ, şefa de promoţie de la specializarea Jurnalism, ne-a povestit cum a trăit ea alături de colegii ei, prima zi de facultate, prima sesiune, primele peripeţii, dar și primele nopţi nedormite cu gândul la examenul de a doua zi.

„Astăzi, spunem rămăs bun celei mai frumoase perioade din viaţa noastră şi vom da piept cu suişurile şi coborâşurile unui loc de muncă. Nu putem spune adio studenţiei, până nu le mulţumim profesorilor noştri pentru informaţiile şi pentru toate sfaturile pe care le-am primit de la fiecare în parte. Dragi colegi, vă urez mult succes la licenţă şi să ne revedem în aceeaşi formulă şi peste 10 ani”

Paul Opricean, şeful de promoţie de la specializarea Comunicare şi Relaţii Publice, a dorit să împărtăşească cu noi emoţiile pe care le-a trăit în urmă cu un an, când el era cel care primea cheia succesului, iar acum, este cel care o dă mai departe.

„Rolurile s-au schimbat, dar nu şi importanta momentului şi sinceritatea vorbelor. Cheia. în sine, este un simplu obiect, dar poate fi un simbol al deschiderii spre a învăţa mai mult, spre a socializa mai mult, spre a face lucrurile mai bine şi a încerca să priveşti lumea şi din alte unghiuri. În ultimii 3 ani, am simţit câte puţin din fiecare, dar abia acum pot percepe şi pot vorbi despre deschiderea pe care am dus-o până în acest timp faţă de profesori. Să aveţi succes şi inspiraţie în alegeri. Să aveţi puterea să visaţi la drumul pe care urmează să îl parcurgeţi. Succes!”

Festivitatea s-a încheiat într-o atmosferă emoționantă, când, pe acordurile celebrului hit al trupei Queen, viitorii absolvenți și-au aruncat tocile în aer.

Carmen BUCHENDREA

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s