Noaptea Muzeelor la Sibiu: secvențe din antichitate, muzică, dans și joc

 

Ziua de azi, se prelungește pentru fiecare dintre noi , iar în liniștea nopții ne vom putea delecta cu hore, cântece, ateliere de monetărie, scriere și jocuri din lumea antică, proiecții de film și multă distracție. Toate aceste evenimente vor avea loc în cadrul Complexului Național Muzeal ASTRA  la  Noaptea Muzeelor. Intrarea este liberă pe toată durata desfășurarii evenimentelor.

Noaptea Muzeelor 2015 - Muzeul ASTRA (6)

Casa „Altemberger” şi Muzeul de Istorie Naturală au acces liber

Muzeul Na­ţional „Brukenthal” are un program special. Sunt des­chise în regim gratuit de vizitare Muzeul de Istorie Casa „Altem­berger”, de pe str. Mitropoliei nr.2, şi Muzeul de Istorie Naturală, de pe str. Cetăţii nr.1, între orele 16-23 (ultimul bilet gratuit se eliberează la 22.30).

 „Evenimentul se află la cea de-a XII-a ediție și este din ce în ce mai  îndrăgit de publicul sibian și nu numai. În acest an, dorim să aducem în prim plan o serie de evenimente inedite.Vizitatorii pot participa la ateliere interactive: pot realize monede după modelul celor antice, vor putea pune în practică tactici de luptă din antichitate, se pot delecta cu delicii culinare și pot vedea cum se prepară o gogoașă tradițională.  Toate acestea  pot deveni amintiri memorabile la minut, gratuite, datorită unei cabine foto mobile amplasate în incinta muzeului”, ne-a declarat Cosmin Calinescu, purtator de cuvant C.N.M. ASTRA.

Organizatorii evenimentului doresc ca, în acest an, să depășească numarul de vizitatori care le-au trecut pragul în anul 2015, cifra estimativă ajungand la 24000 de participanți.

Muzică, dans și ateliere la Muzeul ASTRA

Cei care vor face ”noaptea albă” la Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului vor avea parte de muzică, vor învăța cum se confecționează o monedă sau vor putea participa la un atelier de scriere antică.

În noaptea aceasta, sibienii mai pot vizita expoziția ”Sacrulubicuu” a sculptorului Mircea Ignat, la Casa Her­mes, din centrul orașului. De altfel,  la Casa Artelor va fi deschisă expoziția „Dacă florile ar vorbi… motive florale şi vegetale în broderia săsească„, care prezintă o întâlnire cu lumea florilor prin intermediul simbolurilor florale şi vegetale brodate cu migală de-a lungul a trei secole pe ţesăturile de interior şi pe piesele de port păstrate în colecţiile săseşti ale Muzeului ASTRA.

Mai multe informații despre eveniment găsiți aici.

Loredana MUNTOIU

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s