Ion Dichiseanu, lansare de carte: „Am fost rivalul regelui. Povestea mea de iubire cu Sara Montiel”

Cunoscutul actor de teatru și cinema, maestrul Ion Dichiseanu și-a lansat vineri, la librăria Humanitas, volumul ,,Am fost rivalul regelui. Povestea mea de iubire cu Sara Montiel”. Alături de autor a fost  Radu Nechit, lector la Departamentul de Artă Teatrală al ULBS, care, vizibil emoționat, pentru că era pentru prima dată când prezenta o carte, după cum a mărturisit, a vorbit despre omul Ion Dichiseanu.

12999604_1105064242889417_1386571275_o

Rivalul regelui Juan Carlos al Spaniei

Iubirea dintre Sara Montiel și Ion Dichiseanu, o divă și un cunoscut actor român, este tema principală a cărții. Sara a rămas în inima lui pentru toată viața, iar acum actorul a ”îndrăznit” să-și spună povestea de iubire, pe care nici un scenariu de film nu o poate egala.

Radu Nechit a descris pe scurt cartea actorului, pe care o vede fascinantă. „Cartea scrisă de maestrul Ion Dichiseanu, căruia i s-a mai spus de-a lungul vremii John Depson, Ion, Dichi, Juan, o găsesc deopotrivă, fascinantă și foarte cursivă. Descoperim încă din titlu că a fost rivalul regelui, și nu al oricărui rege, ci al regelui Juan Carlos al Spaniei. Este un titlu incitant, provocator, invită la picanterii, dueluri, întâlniri secrete, tuneluri subterane, pericol, jocuri de culise”, a spus moderatorul.

fedvgdb

Pagini de aducere aminte

Despre povestea de dragoste dintre Ion Dichiseanu și Sara Montiel s-a vorbit mult la vremea aceea. În contextul lansării de la Sibiu, actorul a povestit cum a cunoscut-o pe Sara Montiel, referindu-se la iubirea ”imposibilă” pe care au trăit-o. Pentru el, Sara era femeia perfectă, o găsea atrăgătoare, senzuală și feminină.

Ion Dichiseanu o cunoaşte pe Sara Montiel la Festivalul de Film de la Beirut şi se îndrăgosteşte de ea la prima vedere. Această întâlnire a fost cea care i-a schimbat viața și sufletul maestrului. „Trăiam ceva ca un miraj. Topiţi unul după altul, nu vedeam şi nu auzeam nimic, eram doar noi doi. Ca doi adolescenţi… Nu am putut uita nici o clipă această dragoste nebunească şi, aşa cum s-a şi dovedit, imposibilă”, a povestit actorul.

Venirea Saritei în țară. O iubire nebună, nebună!

După puţin timp de la prima întâlnire, când Sara ajunge la Bucureşti, pentru a susţine o serie de concerte, vrea să-l întâlnească. Aşa începe povestea unei mari iubiri. Ea rămâne o perioadă în România şi îl însoţeşte peste tot, în restaurantele şi cluburile din Bucureşti, la teatru sau la filmări, dar şi în excursii prin ţarâ. Ion Dichiseanu a povestit că Sara își prelungea șederea în Romania de dragul lui.

La filmările pentru coproducția româno-sovietică Tunelul”, din centrul Sibiului pe tunelul de lângă Împăratul Romanilor a fost prezentă și Sara Montiel alături de omul pe care îl iubea, Ion Dichiseanu.

13052555_1105064359556072_2142741425_o

Întreaga poveste de dragoste între două coperți

Prima și ultima parte a cărții cuprind întreaga poveste a pasiunii dintre cei doi. Scriitorul mărturisește că aceste rânduri scrise exact așa cum s-au petrecut, sunt doar o bucățică din viața lui.

Pe langă volumul dedicat acestei mari iubiri, Ion Dichiseanu a mai pubilcat o carte cu titlul „Frumoasa spaniolă, frumoasa suedeză”, iar în curând va surpinde cititorii cu noi publicații.

Seara s-a încheiat cu o sesiune de autografe și fotografii.

Loredana MUNTOIU

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s