Sibiul, gazda Olimpiadelor Naționale de Geografie și Industrie Alimentară

elevi (2)

Sursa foto: http://www.olttv.ro

În perioada 17-23 aprilie, vor  avea loc Olimpiada Națională de Geografie, organizată de Colegiul Național Octavin Goga și Olimpiada de Industrie Alimentară, organizată de Liceul de Industrie Alimentară Terezianum. Olimpicii la Geografie vor primi 15 premii și 22 de mențiuni, în valoare de 2.610 de lei, sumă alocată de Ministerul Educației. De la Consiliul Județean Sibiu, câștigătorii vor primi  600 de lei, au anunțat reprezentanți ai Inspectoratului Școlar, vineri, într-o conferință de presă.

A 37-a ediție a Olimpiadei Naționale de Geografie

Pentru prima dată Sibiul este gazda Olimpiadei Naționale de Geografie, adunând 224 dintre cei mai bine pregătiți elevi din toată țara. Cei mai mulți participanți vin din București, 18 calificați, iar cei mai puțini din Caraș Severin, 3. Anul acesta, Sibiul este reprezentat de 7 elevi, doi din clasa a VIII-a, un elev din clasa a IX-a,  doi elevi din clasa a X-a și câte un elev din clasele a XI-a și a XII-a.

Deschiderea oficială a Olimpiadei de Geografie va avea loc duminică, de la ora 16, la Sala Thalia. În festivitatea de deschidere vor fi două concerte: unul realizat de elevii de la Liceul de Arte, iar celălalt de către organizatori, dedicat lui Constantin Brâncuși.

Festivitatea de premiere va avea loc în data de 23 aprilie, începând cu ora 10.

Elevi evaluați de 23 de profesori

Olimpiada de Industrie Alimentară va începe pe 18 aprilie și se va încheia pe 23aprilie. Deschiderea oficială va avea loc luni, la ora 17,  în Aula Magna a Universității Lucian Blaga din Sibiu.

La Olimpiadă vor participa elevi din clasele a XI-a si a XII-a, de la licee Economice din toată țara.  Există două specializări în cadrul  olimpiadei: tehnician în analize produse alimentare și tehnician în industria alimentară.

“În cadrul acestei olimpiade avem trei participanți de la Liceul de Industrie Alimentară Terezianum, iar la nivel național vor fi 93 de elevi, însoțiți de 35 de profesori”, a declarat Livia Creţulescu, purtătorul de cuvânt al IȘJ Sibiu.

Olimpiada este structurată pe două probe, una teoretică și una practică, ambele fiind susținute în același liceu și având 23 de profesori evaluatori.

Bogdan PIȚIGOI

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s