Networking și bune maniere împreună cu Ioana Andrievici pentru sibieni

Publicul sibian poate participa săptămânal, în fiecare marți sau miercuri, la atelierele organizate în cadrul proiectului Incubator 107, situat în incinta MiniHub-ului de pe b-dul V. Milea, nr. 1 și reprezintă locul în care ORICINE poate învăța pe ORICINE ORICE. Ieri, tema seminarului a fost Networking și bune maniere- atuuri în negociere, realizat de speakerul Ioana Andrievici care le-a  vorbit oamenilor despre bunele maniere și despre cum ar trebui realizat networking-ul în viața cotidiană, dar și secrete despre networking-ul folosit în business.

IMG_20160412_190325

„Mi-a plăcut  pentru că oamenii au fost interesați”

Ioana Andrievici promovează ideea de a învăța o persoană cum trebuie să se descurce într-o relație de negociere și consideră necesară o educație în acest sens, pentru că multe persoane nu realizează că zilnic ne lovim de negociere. Susține seminarii, training-uri, cursuri, scrie cărți și articole și se documentează despre orice ține de latura negocierii. Este considerată expert negociator, trainer & coach în negociere, speaker motivațional. Experiența ei în domeniu se întinde pe parcursul a peste 12 ani în care abilitățile sale au oferit baze solide de negociere pentru companiile și persoanele cu care a lucrat.

 „Despre Networking și bune maniere pot să spun că este foarte greu să le acoperi într-o oră și jumătate, deoarece ne întâlnim în viața de zi cu zi cu situații în care fie suntem  stânjeniți, nu știm cum să reacționăm sau am fost deranjanți sau impresionați într-un mod plăcut de cineva cum s-au comportat. Mi-a plăcut astăzi, pentru că oamenii au fost interesați, au pus întrebări și s-au identificat cu exemplele pe care le-am oferit eu. Obișnuiesc să ofer exemple din viața mea și din contactul pe care îl am în business și în tot ceea ce fac, deoarece mi se par cele mai elocvente.”, ne-a declarat speaker-ul, Ioana Andrievici.

IMG_20160412_185338

„BUNELE MANIERE nu se învechesc niciodată!”

De regulă, oamenii sunt atenți la bunele maniere și  la modul în care se comportă în momentul în care sunt în public. Motivul este educația care nu a fost axată în acest sens, iar oamenii sunt o sumă a propriilor obiceiuri care pot fi proaste și ușor de căpătat sau pot fi bune, însă implică multă voință.

Educația și sărăcia pot fi consideate două cauze principale care ne determină „manierele rele‘‘, iar principalele teme care au fost discutate și care ne  pot influența atitudinea: ținuta, comportamentul, limbajul, vizita la alte persoane, mediile sociale (determinate de societate și prieteni).

„Networkingul este esențial pentru dezvoltarea relațiilor noastre”

Networking și bune maniere- atuuri în negociere este cel de al 16 atelier realizat de speakerul motivațional, Ioana Andrievici în cadrul atelierului. Oamenii negociază zilnic timpul, energia și sănătatea.

Ioana Andrievici a încercat împreună cu publicul sibian să definească networkingul și să identifice rolul acestuia în viața noastră. „Dragii mei, faceți networking de la grădiniță. Toate întâlnirile sociale care reprezintă un grup de persoane, constituie de fapt un exemplu de networking”, le-a spus aceasta celor prezenți.

Cărțile de vizită în alb

Cartea de vizită este reprezentată prin ținută, compotament, limbaj, job, dar și rețelele pe care și le fac oamenii, zilnic. Este importantă și materia fizică, dar de cele mai multe ori, atitudinea și prima impresie pot fi considerate cărțile noastre de vizită.

Cărțile de vizită în alb reprezintă o modalitate de a face schimb de contact cu alte persoane care nu au cărți de vizită personalizate. Trebuie să conțină nume și prenume, număr de telefon, adresa de emai, locul în care s-a desfășurat evenimentul și tema dezbătută. La finalul întâlnirii, Ioana Andrievici a pus la dispoziția celor prezenți câteva cărți de vizită în alb.

IMG_20160412_185950

„Simțim zâmbetul  de la o distanță de 90 de metri”

Zilnic avem interacțiune umană și trebuie să ne îmbogățim și dezvoltăm abilitățiile de comunicare. Atitudinea pozitivă ne influențează viața, iar zâmbetul este considerat singurul gest care se transmite de la o distanță de 90 de metri.

Atelierul a fost unul foarte interactiv, bazat pe exemple din viața de zi cu zi. Tinerii sunt încântați de ideea ținerii unor astfel de seminarii și ateliere în cadrul proiectului Incubator 107 și mulți dintre ei au mai participat și la întâlnirea cu alți speakeri.

De asemenea, au considerat de bun augur informațiile aflate în cadrul atelierului Networking și bune maniere- atuuri în negociere, ținut de speakerul, Ioana Andrievici. „ Îmi plac aceste ateliere, deoarece se bazează pe interacțiune și poți învăța orice pe oricine. Iar meșterii sunt dornici să împărtășească cunoștiințele și experiența lor cu ceilalți, fără a avea pretenția unui anumit statut și se ține cont de egalitatea între persoane. Și cred că sunt informații foarte utile pe care oamenii tind să le uite în viața de zi cu zi.”, ne-a spus Lavinia, lucrează în IT-i.

Laura Denisia MATEI

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s