Concert caritabil de folclor pentru Iuliana Finica, tânara diagnosticată cu hipertensiune pulmonară severă

Studenții sibieni de la Jurnalism organizează luni, 11 aprilie, la sala Thalia, concertul caritabil de folclor „Fiecare secundă contează”. Evenimentul face parte dintr-o campanie de strângere de fonduri pentru transplantul pulmonar de care are nevoie tânăra educatoare, Iuliana Finica. Spectacolul începe la ora 18, intrarea este liberă, iar oamenii vor putea face donaţii în seara concertului.

Concert Caritabil „Fiecare secundă contează”,Sibiu, Iuliana Finica

Fiecare donație și fiecare secundă contează!

Mâine seară, pe scenă sălii Thalia, vor urca tineri soliști și instrumentiști de muzică populară din zone etnofolclorice diferite: Robert Târnăveanu, Lena Miclăuș, Ionela Pascu, Dorel Savu, Bogdan Cioranu, Ciprian Silași, Paula Medrea, Alina Secășan și Ion Chiș. Din dorința de a da o mână de ajutor tinerei sibience, au acceptat să participe voluntar la acest recital folcloric, în ciuda programului încărcat.

„Iuliana ne-a demonstrat că luptă cu zâmbetul pe buze, iar optimismul ei este nemărginit. Nu trebuie să rămânem indiferenți, viața, sănătatea și  timpul au aceeași valoare pentru noi toți. S-a gândit cineva cum ar reacționa dacă o persoană dragă ar avea probleme de sănătate? Facem apel la solidaritate și invităm toți oamenii cu suflet mare să fie alături de artiști și de noi studenții pentru a o ajuta împreună pe Iuliana. Fiecare gest și fiecare secundă contează!”, acesta este mesajul pe care  studenții îl transmit sibienilor.

Studenții au realizat un filmuleț de promovare al evenimentului prin care prezintă povestea Iulianei, o zi din viața ei înainte de a i se agrava starea de sănătate și ce s-a întâmplat după aceea.

„Mulțumesc pentru că îmi sunteți alături”

Iuliana Finica a transmis, printr-un comentariu la clipul postat pe facebook,  un mesaj adresat atât studenților care au organizat acest concert, cât și celorlalți oameni care au fost și sunt alături de ea.

„În fiecare seară înainte să dorm, îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru toate lucrurile bune din viața mea și din lista mea nu poate lipsi numele vostru. Mereu am fost de părere că e mai bine să demonstrezi sentimentele în loc să le spui. Am ales această cale, cea a scrisului, să vă mulțumesc pentru tot… Mulțumesc pentru sprijinul acordat, mulțumesc pentru munca pe care ați depus-o pentru mine, mulțumesc pentru că îmi sunteți alături!”, este mesajul Iulianei.

Pentru tânăra educatoare, singura soluție dată de medici a fost transplantul pulmonar. Suma totală la care se ajunge după toate îngrijirile medicale (de la analize și investigații, până la intervenție), care vor fi asigurate de Clinica Universitară din Bonn, Germania, este de  70.000 de euro.

Concertul este organizat cu sprijinul Consiliului Județean Sibiu  și al Filarmonicii de Stat Sibiu.

Se pot face donații în contul RO97INGB0000999905410795, deschis pe numele mamei sale, Mariana Finica, la banca ING sau în conturile deschise la Banca Transilvania, în euro: RO97BTRLEURCRT0226818901 și în lei: RO50BTRLRONCRT0226818901.

Doris TĂRĂȘENIE

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s