Sibienii cu mic, cu mare au alergat pentru Spitalul Copiilor

Aproximativ 80 de sibieni au alergat sâmbătă, la cea de-a doua ediție din acest an a crosului caritabil “Sibiul Aleargă Pentru Spitalul Copiilor”. Evenimentul este organizat pentru obținerea banilor necesari construirii primului Spital independent de Oncologie și Hematologie Pediatrică din România. Suma strânsă la finalul zilei este 930 lei.

12512249_965140793607483_1510557024447223448_n

„Alergăm  în prima sâmbătă a fiecărei luni, iar cauza pe care o susținem este construirea primului Spital independent de Oncologie și Hematologie Pediatrică din România. Sunt în total 17 orașe care aleargă în aceeași zi cu noi. Ne dorim ca părinții să nu mai plece cu cei mici peste hotare ca să-i vindece. Proiectul participă la semimaratonul de la Sibiu, de pe 28 mai”, ne-a precizat Marius-Florin Dinu, organizatorul evenimentului de la Sibiu.

„1 leu pentru Spitalul Copiilor”

Suma simbolică pentru înscrierea la cros a fost minim un leu. Sibieni au fost încântați de idee și au venit cu mic, cu mare în fața Hotelului Silva, unde s-a dat startul alergării. „Consider că  este o idee foarte tare, având în vedere scopul caritabil pentru care se organizează. Noi participăm de la prima ediție, de  când s-a dat startul anul trecut și încercăm și noi să ajutăm cum putem. Sper să se realizezi ce și-au propus cei de la organizație”, ne-a declarat Paul, un tânăr de 28 de ani, care a venit la eveniment însoțit de băiețelul lui de trei anișori.

12920243_965147533606809_7030219339761072649_n

De asemenea,10 dintre elevii care activează la  CSU Sibiu, însoțiți de instructorul lor, Alexandru Rubint au alergat pentru copiii bonalvi de cancer. „Este o activitatea frumoasă și plăcută și vom participa și cu altă ocazie dacă timpul ne permite”, ne-a spus Alexandru Rubint, antrenor la CSU Sibiu, grupele de juniori. Elevii au fost încântați de idee și chiar dacă li s-a părut greu la început, nu au renunțat și au susținut până la capăt această cauză nobilă. „Îmi place să ajut pe alții muncind”, ne-a confimat Victor Popescu, elev la CSU Sibiu. Trecătorii nu au rămas indiferenți, punând și ei câțiva lei în cutiuța cu donații.

În 2015 au fost organizate șase ediții iar suma adunată a fost în valoare de 10.000 lei și 100 de kg de monede. Iar la prima ediție, din luma martie s-au adunat 1.500 lei.

Poto: Horațiu Almășan

Laura Denisia MATEI

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s