Revista Capital Cultural, prima apariție în varianta tipărită

După ce a delectat iubitorii de cultură cu articole de cea mai bună calitate în mediul virtual, la un an după lansarea în varianta online, revista Capital Cultural debutează cu primul număr tipărit. Într-un oraș cultural ca Sibiul această revistă transpune într-un tablou evenimente culturale, creează portrete artiștilor și aduce în fața publicului povești de viață. Din anul 2014 până în prezent, pe site-ul revistei Capital Cultural au fost publicate peste 500 de materiale scrise de o echipă tânără care iubește arta.

12607118_885202478259196_800305838_n

Sursa foto: https://www.facebook.com/capitalcultural.ro  

„Și credem că se poate, cum să nu se poată!”

Trăind într-o lume care este conectată mai mult la mediul virtual și mai puțin atrasă de paginile cărților, redacția revistei a făcut tuturor o surpriză și a pus pe hârtie povești emoționante ale culturii Sibiene. Redactorul șef, Oana Ciucă și echipa ei își doresc să scrie articole inedite atât din sala de spectacol, cât și din culise, pentru oameni. „Scriem pentru oameni, scriem dincolo de ceea ce e pe scenă, pentru că vrem să aflăm poveștile din culise, iar pentru asta e nevoie de implicare și entuziasm. Cultura nu mai e împărțită pe domenii, cultura merge acum spre social și noi asta vrem să facem. Credem în proiectul Capital Cultural, credem că e nevoie ca noi tinerii să începem să ne construim visele. Ne dorim să dezvoltăm o platformă de comunicare pentru o comunitate, să creștem această revistă culturală și să atragem lângă noi cât mai mulți oameni care doresc să se implice și care vor altceva. Și credem că se poate, cum să nu se poată!”, a precizat Oana Ciucă.

Personalități importante din Sibiu, reprezentanți ai instituțiilor, studenți și colaboratori au fost prezenți la Librăria Habitus pentru a ura bun venit revistei și pentru a-și motiva susținerea acordată acestei publicații. „De la început am susținut revista în zona virtuală, mi s-a părut că în Sibiul cultural o astfel de revistă, cu tematica pe care o abordează, este binevenită. Mă bucur că își exersează talentele absolvenții facultăților noastre și eu privesc optimist că publicația va avea o viață lungă într-un Sibiu cultural din ce în ce mai interesat de această zonă a scrierii”, a spus rectorul Universității „Lucian Blaga” Sibiu, Ioan Bondrea.

12584010_885205118258932_585696151_n.jpg

Sursa foto: https://www.facebook.com/capitalcultural.ro  

„Dumneavoastră, spectatorilor vă deschid ușile spre noi”

Directorul Teatrului de Balet, Ovidiu Dragoman, este alături de redacție deoarece a fost impresionat de modul în care aceștia au scris despre balet, articolele ajungându-i la suflet. „Am fost alături de ei pentru că mi-a plăcut extraordinar de mult cât de frumos scriu despre balet. Au reușit să prindă esența artei noastre, a baletului, și să pună pe hârtie niște cuvinte extraordinar de frumoase. Sunt emoționat și acum când mă gândesc la articolele lor, sunt niște ziariști foarte talentați, foarte calzi, care într-adevăr merg spre social. Dumneavoastră, spectatorilor vă deschid ușile spre noi, iar pe noi ne învață să ne deschidem sufletul și mai mult, să fim mai bine înțeleși”, a mărturisit Ovidiu Dragoman.

O colaboratoare a revistei, studentă la Facultatea de Litere și Arte, a declarat cu entuziasm că este foarte mulțumită de această colaborare, o mulțumire ușor de citit în privirea ei. „Este o colaborare foarte recentă și mă bucur. Cu ocazia primului număr le doresc să aibă un impact foarte mare asupra cititorilor din Sibiu și cât mai mulți colaboratori. Este o echipă tânără care promovează și încurajează tinerii din Sibiu pasionați să scrie. Unul dintre punctele cele mai importante de pe lista anului 2016 este să continui colaborarea cu revista Capital Cultural”, a povestit Mădălina Panduru.

12576373_885205321592245_509677813_n

Sursa foto: https://www.facebook.com/ballerina.project.sibiu

„E foarte important ca iubirea noastră pentru balet să fie transmisă publicului”

Unul dintre materialele publicate în revistă este interviul cu balerina Ada Gonzales, „Balerina din oglindă”. Ea profesează în Sibiu de doi ani și jumătate, a venit aici de la Barcelona și este foarte încântată că revistă contribuie la transmiterea emoțiilor, ca rezultat al spectacolelor de balet, către oameni. „Ca dansatori ne place să-i facem pe oameni fericiți, de fiecare dată când s-a vorbit despre balet înseamnă că o persoană s-a simțit exact așa cum ne-am dorit noi. E foarte important ca iubirea noastră pentru balet să fie transmisă publicului și sunt bucuroasă că avem revista Capital Cultural care transmite această informație într-o revistă publicată și pe internet”, a declarat Ada Gonzales.

Revista va apărea trimestrial și se distribuie gratuit, iar cei care doresc să o citească o găsesc la Librăria Habitus.

Iulia ROF

Doris TĂRĂȘENIE

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s