Elevii de la „Onisifor Ghibu”, studenţi pentru o zi la Jurnalism

Ultima zi de şcoală a elevilor din clasa a VII-a, de la Liceul Teoretic “Onisifor Ghibu” din Sibiu, s-a transformat într-o adevărată muncă de jurnalist. Cum arată un laborator TV, un laborator de radio, o redacţie de presă scrisă, dar şi cum se scrie o ştire sunt lucrurile pe care le-au descoperit micuţii în timpul vizitei la Departamentul de Jurnalism, Comunicare şi Relaţii Publice.

1

Laboratorul de TV, preferatul liceenilor

Elevii au fost întâmpinaţi de studenţi şi de cadre universitare, iar vizita lor a început cu un tur al departamentului. Preţ de câteva ore, ei au trecut, rând pe rând, prin fiecare sală. După aceea, au fost şi puşi la „muncă”. Fiecare elev a fost provocat să compună o ştire, pe care mai apoi să o prezinte în faţa camerelor video. „Cartea, singurul prieten”,  „Au plecat să ajute, iar acum ei vor fi ajutaţi” şi „Câinele salvator” sunt doar câteva din titlurile ştirilor pe care cei mici le-au realizat.

Cuprinşi de emoţie şi teamă, fiecare elev a trecut cu brio proba din faţa microfonului. Pentru unii a fost floare la ureche, pentru alţii emoţiile au adus câte o bâlbă ici colo. Întrebaţi fiind ce le-a placut mai mult dintre cele trei laboratoare, majoritatea au fost absorbiţi de laboratorul de TV. “Am fost foarte entuziasmat când am aflat ca o să vin aici. Cel mai mult mi-a plăcut laboratorul de TV, pentru că aici poţi să faci mai multe lucruri în acelaşi  timp: să te vezi şi să te asculţi, în timp ce la radio doar te asculţi. Emoţiile sunt mai puternice la TV pentru că, dacă faci o greşeală, oamenii te şi văd, dar la radio doar te aud ”, ne-a mărturisit Radu Stroia , unul dintre elevi.

703489_1031935786868930_1894867155_o

 „Deşi copiii sunt micuţi, eu consider că este o vârstă importantă pentru a se orienta spre o viitoare meserie”

Elevii au venit însoţiti de Daniela Dinu, profesor de limba germană în cadrul liceului “Onisifor Ghibu”, care spune că i-a adus aici pentru a-i ajuta să vadă ce înseamnă jurnalismul.  “Am venit la recomandarea unei colege din cadrul liceului <<Onisifor Ghibu>>, a doamnei profesoare Maria Batâr, care a fost aici împreună cu elevi dânsei, a fost entuziasmată de lucrurile pe care le-a văzut şi ne-am hotărât şi noi să venim. Deşi copiii sunt micuţi, eu consider că este o vârstă importantă pentru a se orienta spre o viitoare meserie”, ne-a spus Daniela Dinu.

Toţi cei care doresc sunt aşteptaţi să treacă pragul facultăţii, să participe la ateliere interactive şi la concursuri pe teme de comunicare

Loredana MUNTOIU

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s