Martorele Tăcute vorbesc- seară de veghe la Sibiu

A.L.E.G. (Asociaţia pentru Libertate şi Egalitate de Gen) împreună cu Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sibiu, au organizat o campanie de conştientizare a publicului în cadrul “Zilei Internaţionale pentru Combaterea Violenţei împotriva Femeilor”, 25 noiembrie, între orele 16-19, pe Bulevardul Nicolae Bălcescu.

12290569_1034459579943602_2129042240_o

”Martorele tăcute vorbesc”, expoziţia originală, a atras atenţia trecătorilor prin cele 7 poveşti, a 7 femei decedate în urma violenţei domestice, redate prin 7 siluete feminine, confecţionate din carton. “Activitatea aceasta o facem de 10 ani şi de fiecare dată încercăm să aducem ceva nou. Silutele au fost îmbrăcate în mirese sau în gravide deoarece violenţa se poate întâmpla oricui şi în orice situaţie”, ne-a declarat Eni Gall, psiholog în cadrul A.L.E.G.

Mesajul ascuns de anul acesta a fost transmis printr-o siluetă diferită, având ca simbol reprezentativ o oglindă prin care organizatorii au dorit să comunice “oricine poate să cadă victimă unei forme de violenţă dar şi agresorul poate să fie faţă în faţă cu el însuşi, să realizeze că este ceva greşit în acel comportament iar noi ca trecători putem să ajutăm.”

Trecătorii au putut citi poveştile martorelor tăcute, preluate din cazurile poliţiei, reprezentând date confidenţiale şi transformate de către A.L.E.G. în poveşti emoţionante. Cea mai impresionantă poveste pentru trecători a fost a doamnei A.M., din Bucureşti, decedată în noiembrie 2015.

Iniţiatorii campaniei au transmis următorul mesaj: “Invităm trecătorii, pe lângă faptul că vrem să aducem această conştientizare asupra serviciilor şi nevoii de a nu se ajunge la crimă să aprindă o lumânare în semn de solidaritate pentru această activitate de combatere a violenţei ”, ne-a declarant Eni Gall.

Rus Daria Roxana

Opra Diana Alexandra

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s