Mireasma Crăciunului ”și-a făcut apariția” în căminele ULBS

Colinde, brad împodobit, ceai, gogoşi, mere coapte şi multă bună dispoziție. Aşa au intrat, aseară, studenţii Universităţii „Lucian Blaga” din Sibiu în atmosfera Crăciunului. Pănă să plece în vacanță, și-au împodobit ”cea de-a doua casă”, în speranța că Moșul le va trece pragul și aici.

IMG_5453

Sursa foto: Răzvan Negru

„Parfum de Crăciun în fiecare Cămin”, la a doua ediție

Sub genericul „Parfum de Crăciun în fiecare Cămin”, Direcţia Generală Administrativă a ULBS a organizat pentru a doua oară acest eveniment, fix cu o lună înaintea Ajunului. „Noi în fiecare an împodobeam bradul la cămine, dar de anul trecut am început să o facem împreună cu ei şi văd că s-au bucurat cu toţii. În fiecare an împodobim bradul în jurul datei de 1 decembrie, pentru că ei în 19 pleacă în vacanţă. Le doresc să se bucure de această perioadă, aceea a sărbătorilor de iarnă, multă sănătate şi fericire! Toată luna decembrie trebuie să ne bucurăm de sărbători şi să intrăm în atmosfera Crăciunului!”, le urează Ramona Todericiu, director general administrativ adjunct al ULBS.

Rectorul Universităţii ”Lucian Blaga” din Sibiu, prof. univ. dr. ing. Ioan Bondrea a acceptat invitaţia tinerilor şi au întâmpinat împreună sărbătoarea Crăciunului. „Vă mulţumesc pentru invitaţie!  A venit şi iarna chiar în cinstea voastră. Vă doresc tuturor să aveţi sărbători frumoase, să fiţi sănătoşi şi voi şi părinţii voştri. Să ne vedem sănătoşi şi cu forţe proaspete în anul care vine. Crăciun frumos!”, le-a transmis rectorul.

CRACIUN-ulbs.jpg

Sursa foto: Cristina Bălău

”Gogoșele”, ca acasă

De la intrare se simţea, în fiecare cămin, mirosul specific iernii. Înainte să înceapă petrecerea, studenţii şi-au aranjat cea de-a doua casă, au pus instalaţii şi au copt gogoşi. Cele mai harnice dintre studente şi-au pus şorţul de gospodine şi au intrat în bucătărie. Timp de câteva ore, ele au pregătit pentru colegii şi colegele lor bunătăţi după reţete învăţate de bunici.

”Reţeta de gogoşi am învăţat-o de la mama, dar bunica este cea care ne-a transmis secretul”, spune Anca, studentă la Relaţii Internaţionale, Ştiinţe Politice şi Studii de Securitate. ”Asistentă” i-a fost colega de facultate, Alexandra, cea ca a fost ”responsabilă” de coptul merelor cu scorţişoară şi rom. Atmosfera creată de bradul împodobit şi de mirosul de gogoşi nu era parcă întreagă, dacă nu era completată şi cu colinde.

IMG_5463.JPG

Sursa foto: Răzvan Negru

Si studenţii străini au intrat în atmosferă

Întreaga seară a fost o ocazie bună pentru studenţi să se cunoască mai bine. „Ne-am reunit într-o ambianţă plăcută, acum că a şi început să ningă. Ne bucurăm că suntem mulţi, ne simţim bine cu ceai fierbinte şi gogoşi” ne-a spus, Alexandru Păun, şeful Căminului 1.

Nici studenţii străini, veniţi la Sibiu prin intermediul programelor Erasmus Şi Erasmus+ nu au rămas indiferenţi la sărbătoarea din cămine. Ei au pregătit chiar un program de colinde, au gustat din gogoşi şi plăcinta cu mere şi şi-au făcut sefie-uri cu bradul de Crăciun. „Sunt şi studenţii străini şi mă bucur când îi văd pe toţi aici că socializează cu studenţii noştri şi servesc din produsele noastre. Sunt mulţi şi se bucură şi ei de seara aceasta specială”, ne-a spus Ramona Todericiu.

IMG_5465.JPG

Sursa foto: Răzvan Negru

„Sunt bucuros să îi avem alături de noi şi pe studenţii străini, care ne-au cântat şi un colind în italiană, pentru că sunt mulţi italieni. Am creat o armonie între noi, chiar dacă suntem mai multe naţionalităţi”, ne-a zis Gabriel Barbu, şeful Căminului 3, unde sunt cazaţi studenţii străni.

Deşi vin din mai multe zone, chiar din ţări diferite, studenţii au legat prietenii şi au făcut din căminele studenţeşti o a doua casă.

Alexandra DRĂGUŢ

Elena ANDREI

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s