Medicina naturistă o soluție sau o fabrică de iluzii

Auzim tot mai des despre miracolul medicinei alternative, despre cât bine poate face aloea, eucaliptul, propolisul sau echinaceea. Însă ce se întâmplă atunci când renunțăm de tot la medicina clasică în favoarea celei naturiste vom afla din cele ce urmează. Natural_Medicine

Sursă foto: http://dentaladivsor.com/

Din ce în ce mai mulți oamenii se declară adepții acestui curent

Unul dintre avantajele incontestabile ale medicinei naturiste este faptul că oricine poate avea acces la ea. Ceaiurile, tincturile, esențele se găsesc la tot pasul și sunt la un preț relativ mic față de medicamentele convenționale.

Bineînțeles că, atunci când ne lovim de o ușoară răceală, este chiar nerecomandat să ne administrăm din prima antibiotice, însă atunci când lucrurile evoluează și nu în direcția dorită de noi, oare mai putem să ne tratăm doar cu plante?

„Medicina alternativă este recomandată în boli simple cum ar fi o banală răceală ce poate fi tratata cu un ceai. Medicina alternativă îndepărtează oamenii de adevărata medicina, dându-le speranțe false.

Sunt, de asemenea, cazuri duse la extrem  când oameni care se trataseră ani de zile cu medicamente tradiționale au luat decizia de a se trata doar cu tratament naturist. Efectele acestei decizii nu au fost cele dorite, ameliorarea bolii nu a fost posibilă, din contra acest oameni nu au făcut decât să își scurteze viața.”, ne-a declarat Camelia Tudor, medic specializat pe urgențe.

Vaccinurile – o altă problema controversată

Cu toate că medicina naturistă este benefică, în anumite cazuri, medicina clasică este obligatorie.

Un alt subiect care a devenit din ce în ce mai discutat în ultimii ani este acela al vaccinării copiilor nou-născuți. Diverse studii, mai mult sau mai puțin adevărate, arătă că vaccinurile pot avea efecte nedorite asupra sănătății copilul tău.

Dar oare atunci când ești părinte și îți tratezi copilul bolnav doar cu plante iei cea mai bună decizie sau te joci cu viața lui?

Pentru a înțelege mai bine care este scopul acestor vaccinuri și de ce sunt bune pentru copii am apelat la ajutorul doamnei doctor, Camelia Tudor:

„Primele vaccinuri sunt foarte importante pentru copii, ele sunt esențiale pentru  dezvoltarea lor armonioasă. Scopul acestor vaccinuri este de a creste imunitatea copiilor în fata unor boli grave precum ar fi poliomielita, varicela, variola, hepatita și multe altele. Consider că acei părinți care decid să nu își vaccineze copiii le compromit într-un anumit fel viața. O compromit atât  pe a copiilor lor cât și pe a celorlalți copii cu imunitate mai slabă și predispuși la boli. În ultimul timp, datorită exodului de populație care a ajuns la noi din orient au reapărut boli ce se considerau eradicate precum variola.

Ca mama nu mi-aș pune niciodată viața copilului în pericol deoarece consider ca nu este bunul meu personal chiar daca eu i-am dat viață. Viața lui îi aparține, are drepturile lui și eu îi sunt datoare să îl cresc sănătos. Ca medic și ca mama sfătuiesc toți părinții să respecte perioadele de vaccinare deoarece acestea sunt vitale pentru sănătatea copiilor lor”.

Cu toate acestea, nu putem contesta că medicina naturistă este bună pentru noi în porții mici și administrată corespunzător. Plantele au într-adevăr efecte benefice însă, în cazuri grave, soluția cea mai bună rămâne medicina clasică și mersul la medic.

În înfruntarea dintre medicina clasică și cea naturistă nu există un învins și un învingător, cea mai bună soluție fiind îmbinarea celor două. Orice lucru dus la extrem are urmări grave asupra noastră, dar și asupra celorlalți.

Marina Cioacă

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s