Sibiu, noiembrie: 21 de spectacole de teatru

Pentru iubitorii de teatru, luna noiembrie va fi una plină. La Teatrul Național “Radu Stanca” vor avea loc 21 de spectacole, care mai de care mai interesante.

progresului

Sursa foto:  http://www.tnrs.ro/spectacole/contra-progresului

“Contra Progresului”, una dintre cele mai importante reprezentații ale lunii, aparținând Secției Germane, e programată  mâine, 3 noiembrie, de la ora 19. Semnată de Esteve Soler, piesa este o montare suprarealistă, ce abordează prin imagini izbitoare subiecte care preocupă toate generațiile.

Producția Secției Germane a Teatrului Național din Sibiu propune un univers absurd, populat de personaje neobişnuite, creionând un posibil viitor macabru al omenirii. Cele șapte scene ne obligă să ne închipuim cum ar arăta lumea peste zeci de ani, dacă umanitatea va urma cursul actual al progresului: o lume dură, alienată, lipsită de orice reper moral, de orice emoție.

„Acest spectacol s-a montat ca urmare a „Contra democratiei”, pe care îl montasem cu un an înainte, în regia lui Alexandru Dabija. ”Contra progresului” păstrează, din punct de vedere scenografic, același concept de decor minimalist, modular conceput de Alois Ellmauer și videoproiecții concepute de Sina Moser. Un detaliu în plus față de celelalte montări este că în spectacolul nostru muzica este concepută și cântată de Dorin Pitariu.

Spectacolul nostru, în regia lui Reinhold Tritscher, este conceput în așa măsură încât să atingă și să placă oricărui gen de public, până acum la Sibiu a fost primit foarte bine de către public, iar în anul 2014 am fost prezenți în cadrul Odeïon Kulturforum-Salzburg, unde au avut loc 5 reprezentații.

Distribuția este una diverisificată din care fac parte Johanna Adam, doi actori din Germania care s-au stabilit la Sibiu, și anume Daniel Bucher și Valentin Späth; din Luxembourg, îl avem în distribuiție pe domnul Daniel Plier, iar ca asistentă de regie ne-am bucurat de ajutorul oferit de Ali Deac”, ne-a declarat Antonia Ecaterinescu, specialist în marketing cultural.

Programul complet al spectacolelor TNRS se găsește pe site-ul oficial.

Biletele pot fi achiziționate de la Agenția Teatrală de pe B-dul Nicolae Bălcescu nr. 17, iar online prin eventim.ro sau  cu 30 de minute înainte de începerea spectacolului. Prețul acestora este de 15 lei, respectiv 10 lei, pentru studenți şi elevi.

Denisa ZET

Gabriela STOICA

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s