Festivalul Clara Haskil, un omagiu adus legendarei pianiste de origine română

În perioada 26 octombrie –2 noiembrie 2015, se desfășoară cea de-a doua ediție a Festivalului Internațional de Muzică Clasică Clara Haskil. În fiecare seara, de la 19.30, timp de doua ore, pentru pasionatii muzicii de calitate, pe scena Sălii Thalia din Sibiu, vor urca artisti de renume international din Germania, Brazilia, Ucraina, precum și artiști români consacrați.12184980_1147861568575930_1217422126793607460_o

Festivalul Internațional Clara Haskil a luat naştere la inițiativa pianistei Alina Azario si are menirea de a onora memoria legendarei pianiste. Într-o vreme în care tendința tinerilor este aceea de a pleca din țară,  pianista din România şi-a propus să readucă acasă simbolul Clara Haskil. Printre calitățile pe care le putem asocia cu numele Clara Haskil sunt armonie, interpretare la cele mai înalte standarde, pasiune și iubire necondiționată pentru muzică clasică.

Clara Haskil a lăsat nu doar o moștenire muzicală impresionanta, ci și o mărturie unică, profund umană, despre fragilitatea artistului, despre dedicare si despre respectul datorat publicului.

Festivalul îmbină anual recitaluri și concerte de mare clasă, iar ediţia din acest an a adus la Sibiu artiști din Germania, Brazilia, Ucraina și Romania, precum Cvartetul Arcadia, Maia Morgenstern, Ștefan Tarara, Cristian Budu, Alexander Schimpf si Volodymyr Lavrynenko.

Prestigioase instituții s-au alăturat demersului organizatorilor festivalului, în efortul de a readuce numele Clarei Haskil în România și de a-l repune în valoare: Fundația Internațională “Clara Haskil” (Elveția), Ambasada Elveției în România, Ambasada Israelului în România şi Institutul Francez.

Pentru a afla mai multe detali despre festival, puteți citi aici.

Elena Rață

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s