Rectorul ULBS: ,,La Mulți Ani, bravei Armate Române!”

Ziua Armatei Române este un prilej de cinstire solemnă a oștirii și de rememorare a celor care, de-a lungul istoriei, au luptat pentru apărarea națiunii și statului român. Este sărbătorita în toată țara duminică, 25 octombrie, prin celebrarea eroilor și promovarea structurilor militare actuale. Cu această ocazie, rectorul Universității „Lucian Blaga” din Sibiu, prof. univ.dr.ing. Ioan Bondrea, a transmis un mesaj pentru militarii români, rezerviști și veteranii de război.

download

 Sursa foto:  http://www.ziare.com/sibiu/

,,Armata Română a fost și este, în continuare, instituția în care românii au cea mai mare încredere. Actele de eroism pe care ostașii români le-au făcut pentru apărarea țării nu pot fi uitate, iar ele vor dăinui pentru totdeauna. Iată de ce, Armata Română se bucură de admirația și prețuirea poporului pe care l-a slujit întotdeauna cu credință. Ziua de 25 octombrie 1944 este o zi de referință în istoria noastră, o zi plină de GLORIE și ONOARE. Este ziua în care soldații Armatei Române s-au jertfit pentru a pune capăt unui dictat nedrept, prin care, la 30 august 1940, la Viena, s-a decis ca pământul românesc al Transilvaniei de Nord-Vest să intre sub ocupație străină.”

”Transmit cele mai bune gânduri tuturor veteranilor de război și bravilor ostași ai Armatei Române”

De asemenea, rectorul ULBS, a vorbit cu regret despre cei care și-au dat viața pentru ca noi să trăim într-o Românie modernă și liberă. ”În toamna anului 1944, aproape 60.000 de soldați ai Armatei Române s-au jertfit pe câmpul de luptă, pentru ca Transilvania de Nord să fie eliberată de sub ocupația hortistă. Iar jertfa lor nu a fost în zadar, pentru că la 25 octombrie, România a redevenit un stat unitar și independent. În numele Universității ”Lucian Blaga” din Sibiu, transmit cele mai bune gânduri tuturor veteranilor de război și bravilor ostași ai Armatei Române, care și astăzi ne reprezintă cu mândrie și onoare în teatrele de operațiuni din zonele de conflict”,  a adăugat prof. univ.dr.ing. Ioan Bondrea

Ziua Armatei României este marcată la Sibiu de mai multe evenimente organizate de structurile militare din garnizoana Sibiu, în colaborare cu administraţia publică locală, Mitropolia Ardealului şi Inspectoratul Şcolar Judeţean. Astfel, duminică, la Cercul Militar Sibiu se vor depune coroane, începând cu ora 10.00.

Elena Andrei

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s