Sibiu în ritm de jazz

Cea de-a 45-a ediție a Sibiu Jazz Festival va avea loc între 22-25 octombrie. Devenit o tradiție, între 19-21 octombrie, se va desfășura concursul Sibiu Jazz Festival, o rampă de lansare pentru tinerele talente. În acest an marele premiu este de 1000 de Euro.  

qjz3_source

sursă foto: http://www.sibiujazz.eu/ 

Sibiu Jazz Competition- premii cumulate în valoare de 2000 de Euro

Competiția, aflată la a 15-a ediție, a devenit de-a lungul anilor o parte importantă a festivalului. Aceasta va avea loc în incinta Teatrului  Gong și va da startul concertelor.

Premiile cumulate depășesc valoarea de 2000 de Euro. Trofeul Sibiu  Jazz Festival, în valoare de 1000 de Euro, se va acorda celui sau celor ce reușesc să convingă juriul că merită locul întâi la secțiunea Interpretare.

În lumina reflectoarelor se vor afla la această ediție 8 formații și 7 soliști din România, Ungaria și Republica Moldova, toți având stiluri diferite si aducând un plus de culoare festivalului.

Biletele pentru spectatori se pun în vânzare în cadrul Teatrului Gong, începând cu ora 18:00. Prețul unui bilet este de 10 lei la care se acordă reducere de 50% pentru elevi, studenți, pensionari și persoane cu dizabilități.

Noutățile ediției aniversare

„Săptămâna Jazzistică de la Sibiu își reafirmă statutul de cel mai solid brand românesc printre festivalurile de gen. O asemenea longevitate este rară și reprezintă o adevărată carte de vizită pentru Sibiu. În linii mari, programul va aduce proiecte artistice inedite, variate ca stil și origine etno-culturală”, a declarat Simona Adina Maxim, director executiv al Sibiu Jazz Festival, într-un comunicat de presă.

În decursul unei  săptămâni nume importante ale jazz-ului internațional vor concerta la Sibiu. Ediția aniversară din acest an vine cu artiști în premieră în România dar și cu multe alte noutăți.

În prima zi, 22 octombrie, trioul elvețian VEIN şi cvartetul contrabasistului italian Niccolo Faraci vor da startul. Aceștia aduc la Sibiu  ritmuri groove și jazz rafinat pe placul celor mai pretențioși dintre noi.

Ediția din acest an îl aduce pentru prima data în Romania pe celebrul pianist spaniol DORANTES. Concertul va avea loc în data de 23 octombrie la Sala Thalia începând cu ora 19:00.

Seara de sâmbătă, 24 octombrie, aduce o altă premieră în România, SONORES DE VERDAD, ce ne vor încânta cu  ritmuri cubaneze de son, danzon și jazz.

Festivalul se încheie exotic, prin prezența Island Jazz, o punte de legătura între Africa și Sibiu. Ineditul muzicii acestora stă în îmbinare muzicii jazz cu muzică străveche africană. Se anunță deci a fi o seară cu totul specială.

Prețul unui bilet pentru o seara de festival este de 70 de lei, ajungând la 50 de lei pentru elevi, studenți, pensionari și persoane cu dizabilități. De asemenea organizatorii, pun la dispoziția spectatorilor posibilitatea de a achiziționa și abonamente. Prețul unui astfel de abonament este de 200 de lei.

Mai multe informații despre Festival, puteți găsi accesând site-ul official – www.sibiujazz.eu și pagina de Facebook – www.facebook.com/sibiujazz.

Marina Cioacă

Alexandra Antoce

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s