12 persoane în scaun cu rotile defilează pe podium, premieră la Feeric Fashion Days

După două zile de fast, culoare și euforie în Cetatea Alba Iulia Carolina, Feeric Fashion Days 2015 (FFD) continuă la Sibiu cu prezentări desfășurate în locații spectaculoase, în stilul deja consacrat, care a impus festivalul pe scena internațională a modei. Designeri, fotografi, bloggeri și ziariști din toate colțurile lumii își mută reședința, din 7 până în 12 iulie, la Sibiu.

FFD2014_19iunie_Prezentare de moda Gabriela Atanasov-¬Sebastian Marcovici18062014 (2)

12 persoane cu dizabilități, aflate în scaune cu rotile, vor defila pe podiumul FFD însoțite de 12 personalități din lumea modei, designeri, bloggeri sau organizatori de evenimente fashion din Europa. Așa se va deschide ediția a opta a festivalului din Sibiu, care va avea loc marți, de la ora 13, în Feeric Venue, sediul central al festivalului din acest an, la Redal Expo. Evenimentul, intitulat Atipic Beauty deschide seria evenimenetelor și este considerată cea mai sensibilă prezentare de modă din România. O nouă colecție vestimentară Concepto, va fi prezentată tot marți, de la ora 16, în curtea interioară a Muzeului de Istorie, pe scările de acces către expozițiile permanente. Cel de-al treilea eveniment al zilei, aduce în curtea Palatului de vară al Baronului Samuel von Brukenthal, din Avrig, de la ora 19, brandul Sarah Jessy Jones cu o colecție realizată de doi designeri argentinieni. Ziua de marți se încheie cu prezentarea individuală a Andrei Handaric, la Redal Expo, în Feeric Venue și cu petrecerea animată de catre Sonia Rondini, jurnalist de modă și DJ din Roma.

Aterizare pe pista Feeric Fashion Days

Cea de-a doua zi a festivalului de la Sibiu aduce o nouă premieră pentru FFD, o prezentare în Aeroportul Sibiu unde pasarela va fi chiar un avion parcat pe pistă. Evenimentul va avea loc la ora 11, unde rând pe rând, modelele vor coborî din avion, pe scara mobilă, prezentând o colecție a brandurilor Parlor, Nissa Murmur și altele, colecție închegată de A for A. La ora 19, în curtea Colegiului Samuel von Brukenthal din Piața Huet, Bianca Popp, prezintă o nouă colecție impresionantă, la porticul Bisericii Evanghelice și în preajma statuii Teutsch. Mihher, Go-Style, Spencer și Lise Charmel  încheie această zi în sediul central, cu o prezentare de lenjerie.

Joi, în a treia zi, designerii maltezi Charles & Ron revin la Sibiu, pentru a încânta din nou publicul sibian cu ținutele lor vaporoase, de la ora 16, în curtea interioară a Palatului Brukenthal din Piața Mare. Apoi, pe strada Cetății în apropierea Turnului Dulgherilor, începând cu ora 19, publicul va putea viziona prezentarea colecției lui Bașak Cankeș un designer complex din Turcia. Creații semnate de Aioffe, K11, Tenue de Saf sau Bojana Jevti, vor încheia seara de venue.

Prezentări printre locomotive de epocă, în halele Boromir și pe străzile Sibiului

Vineri, Catrinel Menghia, actrița și unul dintre cele mai cunoscute modele de top internațional, deschide ziua, la ora 16, cu prezentarea noii ei colecții de genți intitulată Catherinelle, în halele Boromir, pe linia de producție de pufarine. „Sunt foarte mulțumită de noua mea colecție și mă bucur să o pot prezenta, în premieră în România, în cadrul Feeric Fashion Days, la Sibiu”, spune Catrinel. După ce anul trecut și-a prezentat colecția în curtea Muzeului de Istorie, designerul suedez Yvette Haas revine la Sibiu. Creațiile sale vor putea fi văzute anul acesta la Depoul CFR, printre locomotive de epocă. Ștefania Borodi, Institutul de moda Salomeia Truță, Maia Rațiu și Blandiana Pop încheie cea de-a patra seară de festival, în Feeric Venue.

Ultima zi de festival pornește tot la Palatul Brukenthal din Avrig, de la ora 15, cu prezentarea colecției lui Michelangelo Winklaar, designer olandez a cărui prezentare va avea o regie aparte. Apoi, în Piața Huet, la porticul din apropierea Pasajului Scărilor, Institutul de modă Salomeia Truță prezintă cea mai extinsă colecție din festival, o prezentare de 35 de ținute într-un show plin de dramatism cu ieșirea modelelor din Biserica Evanghelică.

_BUT2353-Edit

Evenimentul vedetă pune punct feeriei

Așa cum publicul este deja obișnuit, festivalul se încheie cu evenimentul vedetă, din Piața Mică, Gala Feeric. Cu un nou concept de design, pasarela suspendată paralelă cu Podul Minciunilor va găzdui nu mai puțin de 9 prezentări de modă. „Este cea mai mare ediție a Feeric Fashion Days de până acum nu doar prin faptul că am unit cele două evenimente de la Alba Iulia și Sibiu ci prin prisma numărului mare de designeri înscriși în festival din 12 țări, calității colecțiilor ce vor fi prezentate și invitaților care vor veni din toate colțurile lumii pentru acest eveniment”, spune Mitichi, președintele Feeric Fashion Days.

În fiecare seară, de la ora 23, în Feeric Venue la Redal Expo vor avea loc afterparty-uri, cu DJ-i veniți din țară și din străinătate, special pentru cea mai mare săptămână a modei din Europa de Est.

Elena Andrei

Alexandra Drăguț

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s