Conferința Internațională de investiții, la a doua ediție

Cea de-a doua ediție a Conferinței Internaționale Oportunități de investiții în județul Sibiu – Valoare adăugată afacerii taleva avea loc între 10 și 13 iunie. Principalul scop al evenimentului este de a atrage investitori străini în județul Sibiu. După succesul din anul precedent, la această ediție peste 18 țari și-au anunțat participarea. Conferința vine în acest an cu un element de noutate, este vorba despre expoziția ”Invest în Sibiu 2015”.

Pliant_Conferinta_1

Sursă foto: http://www.cjsibiu.ro/

Deschiderea oficială a conferinței va avea loc pe 11 iunie, la Consiliul Județean Sibiu, fiind urmată de inaugurarea, tot în cadrul aceleiași zile, a Pavilionului Expozițional Invest în Sibiu 2015” ,la Sala Transilvania.

Consider că această conferință este un mijloc excelent și adecvat care arată seriozitatea noastră, preocuparea și consecvența cu care urmărim să realizăm dezvoltarea economică a județului Sibiu. Avem un județ cu un potențial investițional de excepție, cu facilități și infrastructură favorabilă dezvoltării unei afaceri sau a unei companii, cu o administrație publică județeană prietenoasă, cu un ghișeu unic care urgentează obținerea avizelor, și de aceea depunem toate eforturile să îl promovăm la nivel international așa cum se cuvine”, a declarat Ioan Cindrea, președintele Consiliului Județean, pe site-ul oficial al Consiliului.

Conferinței Internațională ”Oportunități de investiții în județul Sibiu – Valoare adăugată afacerii tale” constă în mai multe ateliere tematice, întâlniri de afaceri dar și vizite în județul Sibiu, în cadrul parcurilor industriale, precum și în câteva obiective culturale.

Județul Sibiu este unul dintre puținele din țară ce s-a dezvoltat semnificativ în anii anteriori, conferința fiind binevenită datorită potențialul mare de investiții ce poate rezulta în urma ei.

Scopul este de a dezvolta părți ale industriei, agriculturii, gastronomiei, din IT sau din turism.

Printre țările participante se numără în acest an: Japonia, Franța, Germania, Belgia, Slovacia, Polonia, Grecia, Cipru, Bulgaria, Siria.

La eveniment participă pe lângă ambasadori sau atașați economici ai acestor țari și reprezentanți ai 30 de camere de comerț agreate de ambasade, dar și 15 reprezentanţi ai unor companii străine.

O șansă pentru firmele locale

Pe lângă aceștia proiectul oferă șansa firmelor locale de a se face mai vizibile pe piață, 18 dintre ele anunțându-și participarea la expoziție.

Agenții economici din județul Sibiu ce doresc să participe sunt așteptați să se înscrie până pe data de 8 mai pe site-ul Consiliului Județean Sibiu. Spațiul expozițional se acordă gratuit.

Directorul Aeroportului Internațional Sibiu, Marius Gârdea, directorul executiv al Camerei de Comerț Sibiu, Eugen Iordănescu, precum si experți din mediul universitar sibian și clujean vor fi cei ce vor modera atelierele, unul dintre elementele esențiale ale conferinței.

În pliantul dedicat evenimentului sunt prezentate câteva avantaje incontestabile ale județului printre care situarea geografică, infrastructura, resursele umane, ceea ce face din Sibiu un mediu propice de investiții.

Conferința Internațională ”Oportunități de investiții în județul Sibiu – Valoare adăugată afacerii tale” este organizată de Consiliul Județean Sibiu în parteneriat cu Instituția Prefectului  Județul Sibiu și cu Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Sibiu.

Marina Cioacă

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s