Noaptea Muzeelor la Sibiu

Noaptea de 16 mai devine Noaptea Muzeelor  la Muzeul ASTRA din Sibiu. Expoziții, concerte, proiecții video și multă distracție vă așteaptă și în acest an în cadrul Complexului ASTRA la Noaptea Europeană a Muzeelor. Intrarea este, ca de fiecare dată, liberă.

Noaptea-Muzeelor_2015

„În 2015, Muzeul Astra împreună cu Consiliul Județean Sibiu aduc în prim plan o serie de evenimente dedicate publicului din țară și străinătate. Sunt acțiuni unde turiști și localnici deopotrivă pot să participe și apoi să ducă mai departe toate experiențele trăite în Muzeu. Noaptea Europeană a Muzeelor este un eveniment pe care Muzeul ASTRA îl va aborda diferit față de alte ediții. Anul acesta, la ediția cu numărul 11, pregătim un program unic, marcat prin multă mișcare și cu multe surprize pentru public”, a declarat Ciprian Ștefan, managerul C.N. ASTRA.

La nivelul județului Sibiu orașele participante sunt Sibiu şi Mediaș. Evenimentul este unul îndrăgit de publicul sibian dovadă fiind numărul foarte mare de participanți din anii precedenți. De asemenea, Ciprian Ștefan a mai adăugat că ”cu toate că la Noaptea Muzeelor intrarea este gratuită, noi ne-am hotărât să nu facem ceva gratis, noi vrem să oferim calitate.”

Un protest inedit

Ediția din acest an va fi marcată de un protest subtil și inedit. În ultimii 10 ani peste 120 de sedii în care funcționau mai multe muzee au fost închise datorită retrocedărilor clădirilor către proprietari. În semn de solidaritate, la ediția din 2015, Muzeul ASTRA va alege din timp două exponate ce vor fi acoperite cu o pânză neagră. Cele două obiecte alese sunt o ladă de vecinătate, pictată, ce datează din 1802  și o statuetă din abanos. Mai multe informații despre acest protest puteți afla accesând site-ul evenimentului: http://www.noapteamuzeelor.ro

Noaptea Europeana a Muzeelor  

Noaptea Europeană a Muzeelor este un eveniment ce a luat naștere acum 11 ani în Franța pentru a celebra muzeele de pretutindeni. La nivelul țarii noastre, evenimentul este coordonat de Rețeaua Naționala a Muzeelor din Romania. Ediția din 2015 este sărbătorită în peste 45 de orașe. 300 de artiști și muzeografi vă așteaptă la Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului între orele 18:00 – 02:00, cu evenimente ce promit a nu fi uitate prea curând. De asemenea, Casa Artelor și Casa Hermes sunt deschise între 18:00-01:30 doar în această noapte.

Marina Cioacă

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s