Două ore de magie în parcul Sub Arini

Organizația Națională Cercetașii României ne invită participăm, sâmbătă, începând cu ora 20, la două ore de poveste și magie, în parcul Sub Arini, la cea de-a 11-a ediție a Festivalului Luminii – un tărâm de poveste.

slider1-1400x500Într-o lume în care timpul pentru lucrurile mărunte e aproape inexistent și trecem zilnic pe lângă mici oaze de fericire, dar le ratăm, din cauza că, pur și simplu nu avem timp, Organizația Națională Cercetașii României a venit cu un plan. Sub motto-ul “Redescoperă frumusețea lucrurilor mărunte ”, organzatorii s-au decis ca, în fiecare an, timp de câteva ore, să aducă aminte comunității în care trăiesc să aprecieze lucurile mărunte.

“Precum spune și motto-ul festivalului, noi ne propunem să „redescoperim frumusețea lucrurilor mărunte”. Oamenii sunt stresați și rareori se mai bucură de o plimbare liniștitoare prin parc. Ne propunem sa îi scoatem din mijlocul rutinei și să le împărtășim „frumusețea lucrurilor mărunte” din jurul nostru într-un spațiu apropiat și ușor accesibil. Aceasta idee a apărut prima oară la Cluj, iar de atunci s-a perfecționat și răspândit, anul acesta festivalul desfășurându-se în 29 de județe”, a declarat Antonia Devian, organizatoarea evenimentului.

De asemenea în cadrul festivalului vor fi două expoziții: „Biblioteca albă”, în care vor fi expuse desene realizate de cercetași și voluntari, și „Cercetășia în imagini” care este o expoziție de fotografie de la câmpurile de cercetași la care a participat centrul local               “Cetatea Rosie”Sibiu. De asemenea va fi și un punct de informare numit ,,Atelierul de gulguțe”.

Frumusețea lucrurilor mărunte, în toată țara

Evenimentul se desfășoară simultan în mai multe orașe printre care Râmnicu Vâlcea, Arad și Hunedoara.

Festivalul luminii a luat amploare în decursul a 11 ani, ajungând de la un singur eveniment în Cluj- Napoca, la 122 de evenimente în toată țara.

Ideea acestui festival a apărut în anul 2004, când câțiva cercetași s-au decis să dea ceva în schimb amintindu-le oamenilor de ceea ce conteaza cu adevărat în viată , și anume relaxarea și fericirea, care nu vine întotdeauna din vacanțe somptuase și mașini scumpe, ci care se află mai aproape de noi decât am crede.

Festivalul se desfășoară în cadrul proiectului finanțat prin programul YouthBank Sibiu, coordonat la nivel național de Asociația pentru Relații Comunitare, iar la nivel local de Fundația Comunitară Sibiu în parteneriat cu centrul de excelență în predarea limbilor străineProLanguage.

Mai multe informații legate de festival găsiți aici.

Paula Văleanu

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s