Turnirul dulciurilor „raw vegan”

Vineri, 20 decembrie, a avut loc o degustare de preparate „raw vegan”, oferită de Ramona Colniceanu și Marina Cârjaliu Murgea într-o cafenea sibiană.

Image

Mâncarea „raw vegan” se mai numește hrană vie și reprezintă „hrana naturală, în stare crudă, hrana nepreparată termic, în care enzimele și vitaminele sunt active și nu moarte, așa cum se întâmplă în cazul alimentelor procesate termic.”

Ramona și Marina au preparat pe parcursul serii trufe de ciocolată și mai multe porții de lapte de migdale strict din ingrediente „vegan”. Laptele de migdale se prepară din migdale, apă plată și pudră de roșcove, pe când trufele de ciocolată conțin pastă de curmale, făină de migdale/nuci/alune, cacao alcalină și fructe uscate. Rețele integrale pot fi găsite pe pagina lor de internet http://www.esentadesanatate.ro.

Image

În public s-au aflat în jur de 50 de persoane, multe dintre care erau deja adepte ale acestui stil de viață sănătos. Demonstrația a fost una interactivă; câțiva invitați dornici de a învața au ajutat la prepararea trufelor, iar majoritatea persoanelor prezente au gustat preparatele. Marina ne-a vorbit despre cum mai mulți factori au contribuit la decizia ei de a-și schimba regimul, din 2011 trecând la unul care exclude carnea, ouăle și laptele, principalul motiv fiind un caz medical oncologic al unei persoane apropiate ei, care a marcat-o decisiv.

Publicul a aflat că ingredientele „raw vegan” principale sunt fructele și legumele proaspete, semințele și nucile, produsele stupului și apa naturală de izvor. S-a vorbit, de asemenea, despre cum hrana vie este o opțiune viabilă pentru oamenii alergici la lactate și gluten.

Andreea Radu

Reclame

Un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s