Sibiu Rally Show, ediția 2013

Anul acesta Sibiu Rally Show, versiunea românească a celebrei curse a campionilor, revine pe circuitul de rallycross din cartierul Strand. Competiția va avea loc sâmbătă, 23 noiembrie, iar la start sunt așteptați 35 de piloți.

Kopecky_Rou_81

O singură zi de competiție

Cei mai buni piloți din competițile interne se vor întrece într-o singură zi pe același circuit pe care se desfașoară super speciala din Raliul Sibiului.
“Am decis sa organizăm un eveniment compact, într-o singură zi, și sper să atragem cât mai mulți piloți la start. Ideea de a schimba locația anul trecut nu a fost cea mai bună și tocmai de aceea am revenit în locația clasică”, a spus Sorin Itu, organizatorul Sibiu Rally Show, potrivit http://www.raliulsibiului.ro.
Conform site-ului oficial al competiției, http://www.raliulsibiului.ro, pe lista de start se numără și germanul Aaron Burkart, campionul mondial la juniori in 2010, care va concura pe o mașină Dacia Logan.

Vor fi prezente patru clase

În această ediție vor fi prezente patru clase: masini cu tracțiune integrală, mașini cu tracțiune față, Cupa Dacia și Cupa Suzuki, piloții care iau startul la cele două cupe putând participa și în competiția dedicată maținilor cu tracțiune față.

La cupa Dacia sunt înscriși în total 11 piloți, cea mai interesanta prezență fiind desigur cea a germanului Aaron Burkart alături și de campionul din 2013, Raul Badiu, și vicecampionul din acest sezon, Florin Tincescu.

La clasa 2WD sunt inscrisi 13 piloți, principalul favorit fiind Alex Filip, dublu campion la doua roti motrice in Campionatul National.

Iar la clasa 4WD sunt inscrisi 14 piloți, printre care Echipa Napoca Rally Academy, campioana în ERC Production Cup este prezenta în formulă completă la Sibiu.

Traseul va fi parcurs în sensul acelor de ceasornic și are o lungime de 1,9 kilometri.
“Am încercat această variantă în calificările pentru Raliul Sibiului 2013 și a fost extrem de spectaculos. Sunt sigur ca vom avea parte de mai mult spectacol acum și sper că acest lucru să atragă și mai mulți spectatori”, a mai adaugat Sorin Itu.

Recunoașterile vor avea loc sâmbătă, între orele 08:30 si 09:15, iar la ora 09:30 se va face tragerea la sorți a perechilor din primul tur. Cursele vor începe la ora 10:00 și se vor termina cu festivitatea de premiere de la ora 16:00.

Glăvan Roxana

Sursă foto: Copyright © Sibiu Rally Romania ERC 2013

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s